Sobe s naljepšim pogledom

 

Svatko tko rezervira sobu u nekom hotelu nada se lijepome pogledu iz nje. No, to ipak nije čest slučaj, pogotovo ako putnik mora gledati i na cijenu smještaja. Ipak, zamislite buđenje u sobi s pogledom na veličanstvene planine, pješčanu plažu uz tirkizno more ili na raskošne, nepregledne šume. Poznati svjetski magazin posvećen putovanjima potrudio se probrati deset smještaja s najljepšim pogledima – od iglu sela u Finskoj, do planinske kolibe u Južnoafričkoj Republici, uključujući i neke vrlo neobične stvari…

1. Ritz-Carlton Hotel (Hong kong)
Sobe (ukupno 312) u hotelu smještenome između 102 i 118 kata International Commerce Centrea, na oko 550 metara visine, nude raskošan pogled na grad i luku Hong Konga.

2. Ritz-Carlton Hotel (Singapur)
Apartman hotela pruža čarobnu vizuru Singapura (uključuje i čuveni resort Marina Bay Sands) iz dnevnog boravka, a ima čak i prozor s pogledom u kupaonici, smješten iznad umivaonika.

3. Bivouac Gervasutti (Italija)
Zapanjujući pogled kroz prozor bivak-hotela smještenog u talijanskim Alpama, usred masiva Grandes i Petites Jorasses, na 2835 metara visine, doista je nenadmašan.

4. Treetop Lodge (JAR)
Apartman u Treetop Lodgeu, smještenome uz slikoviti Garden Route u Južnoafričkoj Republici, s balkona i iz blagovaonice ima veličanstven pogled na čarobnu šumu koja ga okružuje.

5. Cacoon Tree Bed  (Francuska)
Krevet s pogledom koji visi s grana, a koji u dva sata za vas postave stručnjaci ekipe koju predvodi Berni du Payrat, direktor tog turističkog projekta predstavljenog na sajmu Maison & Objet 2012.

6. Skylodge Adventure Suits, Cusco (Peru)
Apartmani Skylodge Adventure (8 m dužine, 2,5 visine), s jedinstvenim pogledom na dolinu, vise nad ponorom dubine 430 metara, a svaki u sebi sadržava četiri kreveta, kupaonicu, blagovaonicu i solarnu rasvjetu.

7. Igloo Village Saariselka (Finska)
Iglu selo na sjeveru Finske (više od 1000 km sjeverno od Helsinkija) ponosi se s 20 termalnih staklenih soba koje pružaju savršene poglede na zvjezdano nebo i sjeverno svjetlo.

8. The Plane Motel Manuel Antonio (Kostarica)
Hotel, koji je nekada služio kao zrakoplov s redovitim redom letenja, danas nudi dvostruko atraktivne poglede – jedan duž veličanstvenog zaljeva, a drugi do duboko u džunglu.

9. Italian Hut, Foronon Buinz (Italija)
Italian Hut na vrhu planine Foronon Buinz u talijanskome dijelu Julijskih Alpa ponosi se spektakularnim pogledom na sve strane s visine od 2500 metara.

10. Eiffel Suites, Plaza Athenee, Pariz (Francuska)
Apartmani u hotelu s pet zvjezdica, iz kojih se pruža savršen pogled na Eiffel Tower. Veličina apartmana je 95 četvornih metara, ima mramorne kupaonice, a cijene kreću od 12 000 eura za noć.

Ostavi komentar