Puna jedra Fiumanke

Polovicom lipnja Rijeka već tradicionalno živi u znaku jedrenja zahvaljujući svojoj regati koju svake godine, u sve većem broju, posjećuju zaljubljenici u more i jedrenje.

Ovogodišnja 17. Fiumanka održat će se od 9. do 12. lipnja. Osim Velike Fiumanke, koja već tradicionalno starta u subotu točno u podne, održat će se još nekoliko različitih regata –  Medijska, Liburnijska i Rotary – svaka posebna, s posebnim ciljem i svojom vlastitom pričom koju vrijedi ispričati.

Fiumanka će ove godine biti mjesto susreta gospodarstvenika, rotarijanaca, mjesto najave Europskih sveučilišnih igara koje će se u srpnju održavati u Rijeci i Zagrebu, ali i regata kojom će se obilježiti 50 godina suradnje između Rijeke i Rostocka. Fiumanka će tako otploviti u Rostock, ali prije toga Hanse Sail dolazi u Rijeku.

Jedriličarske regate, velike i male, uvijek su mjesto dobrog druženja, susreta dragih ljudi i pozitivnih vibracija, tako da dobre zabave neće nedostajati niti na Fiumanki. Glazbeni dio tako uključuje 2. festival riječkih klapa, koncerte grupa Sillycons, Kantriders, Let 3, Brkovi i The Crazy Boysa iz Rostocka, a tu su i različiti partyji po cijelome gradu.

Ostavi komentar