Novi satovi

Iako mnogi stručnjaci tvrde da prva polovica 2018. u svijetu satova nije donijela velikih uzbuđenja, ima i onih koji ističu da je „od revolucije važnija evolucija“ (inače, ovogodišnji slogan Baselworlda). Time se povode i brojni proizvođači, koji nude nove verzije svojih već postojećih modela, s rafiniranim dizajnom, unaprijeđenim mehanizmima, dodatnim funkcijama i smanjenim kućištima. Budući da ste o novom Rolexu GMT Master II već sigurno čuli, tu izdvajamo tri druga zanimljiva nova modela:

Oris Big Crown
Pointer Date
Tipični primjer jedne od ovogodišnjih glavnih tema – rafiniranje dizajna. Model se nudi u dvije veličine – kućišta promjera 40 ili 36 mm, te verzija u bronci. Najveća promjena u odnosu na stariji model su pastelne boje brojčanika (plava, zelena, smeđa). Namijenjen je onima koji vole manje satove i svima koji traže solidan sat jeftiniji od 2000 dolara.

Omega
Seamaster
Iako većina pri spomenu imena Seamaster pomisli na veliki ronilački sat, originalna verzija iz 1948. je bila vodootporni sat za nošenje uz elegantnu odjeću. Za 70. rođendan modela Omega je izbacila dvije limitirane serije prema uzoru na original, iznimno lijepog dizajna u stilu 40-ih, s relativno malim kućištem (38 mm) i zaobljenim kazaljkama. Namijenjen je svima čija profesija zahtjeva formalniji stil.

Zodiac
Olympos
Jedan od manje profiliranih modela ima atraktivan vintage dizajn kućišta, temeljen na jednom starom Zodiacu iz 60-ih. Promjer mu je samo 37 mm i vrlo je tanak. Namijenjen je ljubiteljima vintage satova koji vole profinjene detalje, onima koji satove biraju tako da odgovaraju uz različitu odjeću, kao i onima koji ne vole na satove trošiti velike svote (oko 5000 kn, 7350 za premium verziju).

Ostavi komentar