Neobičan smještaj na svim stranama svijeta

 

Dobro je poznato da se svi trude ponuditi nešto doista jedinstveno. Neki od njih otišli su, pri tome, jako daleko i ponudili prave originale. Evo popisa deset najluksuznijih i najneobičnih mjesta za istinski užitak.

1. Dunton Hot Springs (SAD)
Gdje: Dunton Hot Springs, mali i ekskluzivni resort duboko u planinama San Juan Colorado Rockies.
Zašto: Ako želite pobjeći od svega na nezaboravan način, ovo je mjesto za vas. Ekskluzivno utočište u nekadašnjem rudarskom gradiću ima izgrađene kolibe i prostrane vigvame, kao i autentične vigvame, sa svim modernim pogodnostima, saloonom koji je zadržao svoj izvorni karakter i prirodne izvore vruće vode. Oslobođen mobitela, ovaj romantični rudarski grad ipak nudi brzi bežični pristup internetu u svakoj kolibi. No, preporučuje se usredotočiti pozornost na šum slapova!

2. Imanta Punta
de Mita (Meksiko)
Gdje: U blizini grada Puerto Vallarta, u Higuera Blanci, Imanta Punta de Mita nudi bijeg u prašumu na planinama Punta de Mita.
Zašto: Odsjednite u jednom od oceanskih ili prašumskih apartmana ili vila, ili u osamljenoj trokatnici na stablu, samo pet minuta udaljenosti od hotela, a ipak unutar posjeda i jedinstvenog arhitektonskog užitka koji nudi vrhunski doživljaj džungle za par ili četveročlanu obitelj. Zaspite uz poglede na ocean i njegov šum te pjev ptica, a zimi promatrajte kitove u daljini.

3. Chewton Glen
(Velika Britanija)
Gdje: Chewton Glen je povijesni hotel i spa u Engleskoj, smješten na selu u pokrajini Hampshire, na rubu Nacionalnog parka New Forest, a nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od poznate plaže u Highcliffeu.
Zašto: Skriven u osamljenoj šumovitoj dolini, hotel s luksuznim sobama na stablima izgrađenim visoko u šumi, u savršenom je okruženju za opuštanje. Kroz ogromne prozore pružaju se veličanstveni panoramski pogledi prema dolini. Tu se može opustiti u privatnoj vrućoj kadi i potom se prepustiti užicima koji čekaju u restoranu ili wellness centru.

4. Château d’Audrieu
(Francuska)
Gdje: Château d’Audrieu leži između Caena i Bayeuxa, u srcu francuske županije Calvados, Audrieu.
Zašto: Uz elegantni dvorac, smješten na 25 hektara šumovitih terena s vrtovima, nalazi se de luxe kuća na drvetu, zapravo soba smještena visoko usred stabala, sa svim modernim sadržajima kao i u dvorcu. Kad se posjetitelj zasiti samovanja u prirodi, može odšetati do glavne zgrade i, recimo, uživati u gurmanskim poslasticama restorana.

5. La Grenouillère
(Francuska)
Gdje: La Grenouillère se nalazi u mirnom seoskom okruženju, neposredno izvan sela Montreuil u francuskoj pokrajini La Madeleine-sous-Montreuil. Udaljen je 45 minuta od Calaisa, a samo 20 od Boulognea.
Zašto: Nakon uživanja u nezaboravnom gastronomskom doživljaju hotelskog chefa Alexandrea Gauthiera, koji drži dvije Michelinove zvjezdice (prisjetimo se, tri su maksimalna ocjena) najbolje se povući u svoju „sobu“, odnosno jednu od raštrkanih koliba koje potpisuje slavni francuski arhitekt Patrick Bouchain. Zapanjujuća prirodna ljepota tu se susreće s modernom udobnošću u neponovljivom iskustvu za sva osjetila.

6. Ol Donyo Lodge
(Kenija)
Gdje: Ol Donyo Lodge nalazi se u podnožju planine Chyulu, između Nacionalnog parka Tsavo i Amboseli, na farmi Mbirikani Group u Keniji.
Zašto: Ol Donyo Lodge ima deset apartmana u šest samostalnih vila, no doista je poseban dio da svaki apartman ima krovni zvjezdani krevet kojem se pristupa s verande putem zavojitog kamenog stubišta. Ova izvanredna postavka za spavanje nudi potpunu privatnost i sve sadržaje apartmana koji se nalaze ispod, s pogledom na otvorene ravnice, brežuljke i planinu Kilimanjaro. Tu se doslovno može zaspati u društvu slonova i uz riku lavova.

7. Anjajavy l’Hôtel
(Madagaskar)
Gdje: Ovaj sanjarski otočni lodge smješten je u prirodnom rezervatu Anjajavy na sjeverozapadu Madagaskara u Indijskom oceanu.
Zašto: Osim uživanja u vilama od drveta rasutim uz plažu, tu se može provesti noć u krevetu za spavanje na otvorenom, postavljenom na rubu litice. Iako je smještaj u blizini glavne hotelske zgrade, potpuno je skriven od svega, osim od prekrasnog Indijskog oceana, ali i lemura, kameleona i ptica pjevica koje nastanjuju ovaj dio otoka. Poseban užitak predstavljaju zalasci sunca, privatne večeri na terasi vlastite vile i već spomenuti san pod zvijezdama.

8. Jawai (Indija)
Gdje: Jawai leži u srcu udaljene divljine, usred ljepota Jawaijeva brda i jezera u blizini Udaipura u Rajasthanu.
Zašto: Nakon večere ispod zvijezda, gost se povlači u jedan od deset prostranih šatora od platna, čelika i kože, razasutih po radžastanskoj stepi ovog jednostavnog, ali sofisticiranog i ekološki prihvatljivog kampa. Tijekom boravka možete gledati životinje koje prolaze pored kampa (naglasak na leopardima i ružičastim flamingosima), uživati u pogledima na dramatičnu divljinu Rajasthana i u hipnotičkim zalascima sunca.

9. Soneva Fushi
(Maldivi)
Gdje: Tirkizna laguna, plaže s mekim bijelim pijeskom i raskošna vegetacija čine prekrasno okruženje Soneva Fushija, resorta zaštićenog vlastitim grebenom na rubu Indijskog oceana.
Zašto: Odsjednite u jednoj od vila s krovovima od palminih dasaka na samoj plaži ili idite još korak dalje i provedite noć na privatnoj pješčanoj dini u beduinskom šatoru. Uživajte u koktelima i sitnim zalogajima dok zalazi sunce i potom večerajte uz svijeće i privatnu poslugu, prije nego što vas napusti, da biste u miru uživali u „vlastitom“ otoku. Sutradan će doručak biti poslužen u doba koje ste sami odabrali.

10. Dolphin Island
(Fidži)
Gdje: Oplahnut kristalno čistim morem Južnog Pacifika, Dolphin Island je od Viti Levua udaljen kratkom vožnjom brodom.
Zašto: Uživajte u potpunoj osami soba na otvorenom, četiri luksuzne nastambe skrivene među palmama ili provedite romantičnu noć pod zvijezdama, uz večeru za dvoje uz svijeće. Obvezno je ponoćno kupanje u infinity bazenu, kokteli na plutajućem pontonu, fuzijska jela Fidžija i masaža na plaži, što sve upotpunjuje dojam raja na zemlji.

Ostavi komentar