Najbolji svjetski hoteli na plaži

 

Magazin Condé Nast Traveler svake godine sastavlja liste najboljih novih hotela, krstarenja, restorana, kulturnih odredišta i transportnih projekata. Budući da je vrijeme za plažu, pogledajmo ovogodišnji izbor najboljih hotela na plaži, kao stvorenih za čitanje u hladu i popodnevno kupanje. Zanimljivo je da su samo tri u Europi, i to sva tri u Grčkoj!

W Costa Navarino (Pylos-Nestor, Grčka)
Lagana vožnja kroz seoski krajolik Messinije prepun maslinika dovodi do ovog imanja na obali od 13 hektara, dizajniranog u obliku grčkog obalnog sela. Prvi hotel kolekcije W u Grčkoj nudi sve što biste očekivali od poznate zabavne, bezbrižne marke: DJ-evi uz bazen, geometrijski jastuci i središnji infinity bazen idealan za objavu na vašem Instagram profilu, plus neke dodatne doze wellnessa, ekološke osviještenosti i inkluzivnosti. U skladu s prilično prijateljskim jezikom W (sobe za osoblje označene su natpisom „talent“), postoji 246 fantastičnih, spektakularnih soba (više opcija).
Cijena sobe od oko 240 eura.

 

Aristide Hotel (Ermoupoli, Grčka)
Velebna, neoklasična vanjština (zabati, dorski stupovi i svečani mramorni ulazi) ne daje naslutiti ono što gosta čeka unutra – luksuzni ugođaj i intimna usluga. Hotel Aristide više se doima kao privatni klub ili raskošni dom te omogućuje uranjanje u umjetnički ritam i pravi kreativni duh Syrosa. Kao znamenita zgrada u prosperitetnoj četvrti Vaporia, uzvišeno se uzdiže s pogledom na Egejsko more. Iz restorana na krovu pruža se uzbudljiv pogled na dolazak i odlazak trajekata. Poseban ton ovom mjestu daje vlasnica, romanopisac Oana Aristide, velikodušna, smirena i inteligentna žena, naravno uz potporu stručnog i angažiranog osoblja. Fontini i Chryssa na recepciji, kuhar Petros u kuhinji i Konstantinos u baru, jednako su emotivno angažirani u uspjeh hotela kao i sama vlasnica. Doista, nešto posebno. Sobe od 360 eura.

 

Cosme, a Luxury Collection Resort (Paros, Grčka)
Ovaj hotel, dio Marriott Bonvoy’s Luxury Collection Hotels and Resorts portfelja, djeluje više kao pripovijetka ili čak biće koje diše. Imanje uvlači svježi, slani zrak s Egejskog mora i omogućuje mu da ispuni svoje bijelo obojeno tijelo i bezbroj staza i prolaza inspiriranih svijetlim ribarskim selima Parosa, koji povezuju sobe za goste s ostalim pomno promišljenim zatvorenim prostorima, blagovaonicom i prostorima za boravak na otvorenom. Od hladovitog ulaza koji uokviruje dio privatne plaže do infinity bazena u obliku polumjeseca, koji se savršeno sljubljuje s morem iza njega, život na grčkom otoku ne može biti puno bolji ili puno slobodniji od ovoga.
Cijena sobe kreće od 450 eura.

 

Izvaneuropskih top 13
◊ Sunset Reef (St. Kitts)
◊ 1 Hotel Hanalei Bay (Kauai, Havaji)
◊ Kayaam House (Šri Lanka)
◊ Regent Phu Quoc (Tajland)
◊ Casa Chablé (Meksiko)
◊ Rancho Pescadero, Unbound Collection by Hyatt (Meksiko)
◊ Cambridge Beaches Resort & Spa (Bermuda)
◊ Susurros del Corazón, Auberge Resorts Collection (Meksiko)
◊ Waldorf Astoria Cancun (Meksiko)
◊ The Sanubari (Sumba, Indonezija)
◊ Coulibri Ridge (Dominikanska Republika)
◊ Alila Kothaifaru (Maldivi)
◊ Rock House (Turks i Caicos)

Ostavi komentar