Najbolji mali hotel u Sloveniji

Postoji jako dobar razlog zbog čega se Skipass Hotel nalazi na vrhu Trip Adviserove liste. Hotel i hrana su jednako fantastični, ali ono što ga doista čini posebnim jesu – domaćini. Stalno imate dojam da ste dobrodošli i da se o vama neprestano brinu u tom istinski obiteljskom hotelu. Osoblje je ugodno i prijateljski raspoloženo, uvijek s mnogo izvrsnih savjeta za uživanje u okolici tijekom boravka… Sobe su vrlo moderne i čiste, s prostranim tuševima i krevetima, a balkoni nude čudesan pogled na planine. Hotelski restoran služi slasna jela od lokalnih namirnica.

Nakon provedenih deset prekrasnih dana, preporučujemo hotel svima… – piše na stranicama Trip Advisera jedan gost. Drugi pak skreće pozornost da je „hotel samo pet minuta šetnje udaljen od skijaških padina“ te da je nakon „bogatog izbora za doručak, ugodnog poslijepodnevnog čaja s keksima i spektakularnih večera svakoga dana, bilo teško vratiti se kući u realnost“, obećavajući da će se vratiti u ljeto na planinarenje i vožnju biciklima. Silne pohvale na stranicama demokratičnog Trip Advisera, koji Skipass stavljaju na vrh popisa hotela u Kranjskoj Gori (143 recenzije, od kojih 133 nose ocjenu „odličan“) nimalo ne čude, jer se radi o malome luksuznom hotelu u središtu poznatoga skijališta, koji se od otvorenja prije tri i pol godine okitio titulama Najboljeg boutique hotela i Najboljeg romantičnog hotela Slovenije, a posljednje dvije godine sam Trip Advisor proglasio ga je Najboljim malim hotelom u Sloveniji i dvaput zaredom mu dodijelio svoju najvišu nagradu – Certificate of Excellence.

skipass soba skipass sauna

Početkom ove godine došla je i kruna svega: Ski World Awards taj je kranjskogorski hotel proglasio Najboljim ski boutique hotelom na svijetu, a nagrada mu je dodijeljena na svečanoj priredbi u Kitzbühelu, što je sve raskošno popratio britanski BBC.
– Nismo ni znali da smo nominirani, pa je iznenađenje bilo tim veće – kaže nam 55-godišnji Branko Justin, sa suprugom Lidijom vlasnik Skipass Hotela, kojeg vode zajedno s kćerima Ninom i Anom.

skipass interijerMnoge generacije Hrvata koji su ozbiljnije stali na skije baš u Kranjskoj Gori sjećaju se da se tu nekada odsjedalo u Prisanku, Larixu, Kompasu… Ti hoteli, od kojih neki danas posluju pod novim imenima, zajedno s tri-četiri manja privatna hotela s tri zvjezdice, i dalje predvode smještajnu ponudu. No, niti jedan od njih ne može konkurirati Skipass Hotelu, koji spada u kategoriju boutique hotela, namijenjenih zahtjevnijim gostima.

Zato se bez zadrške može reći da je tim sjajnim hotelom Kranjska Gora napokon dobila vrhunski smještaj kakav i zaslužuje. A sve prati vrlo zanimljiva priča.
– Naš je temeljni posao prodaja skijaških karata, zbog čega hotel i nosi ime Skipass. Mi još od 1989. zastupamo sva skijališta iz ovog dijela Europe, prodajemo za njih skijaške karte, a sami ih i proizvodimo. Prije svega, radi se o oko pet tisuća skijaških karata koje kupuju profesionalni skijaši i skijaški klubovi, što im služi za treninge reprezentacija, prvenstveno slovenskih, hrvatskih i talijanskih. Recimo, svi skijaški klubovi iz Hrvatske već godinama skijaške karte kupuju kod nas. A na to se nadovezuju i skijaške karte za turiste – objašnjava Justin sustav koji skijašu omogućuje da na jednome mjestu nabavi skijašku kartu za sva skijališta u Sloveniji, Koruškoj i regiji Friuli-Venezia-Giulia, i to kombinaciju dana koje želi provesti na tim skijalištima.

skipass hrana– Ako netko ide na višednevno skijanje u ovu regiju, pa želi, recimo, skijati nekoliko dana u Kranjskoj Gori, onda koji dan u Bad Kleinkircheimu, pa jedan u Sella Nevei i slično, kod nas dobije sve. Imamo nekoliko poslovnica, a jednu i na benzinskoj crpki ispred tunela Karavanke, gdje skijaš može obaviti sve, bez da silazi s ceste. I čim dođe na skijalište, može izravno na žičaru. Mi klijenta uvijek savjetujemo prema trenutačnim snježnim uvjetima, vremenskoj prognozi i najpovoljnijim cijenama, pa zajedno s njim isplaniramo, da tako kažem, skijanje po mjeri. Osim što je sve praktičnije, kod nas skijaške karte koštaju manje negoli na samim skijalištima, što mnogi znaju i zato rado dolaze kod nas. Iz Hrvatske nam dolazi jako puno skijaša. Nema vikenda, a da kartama ne opskrbljujemo čitave autobuse skijaša iz Zagreba, Rijeke, Varaždina, Samobora… Tijekom više od 25 godina, uspjeli smo stvoriti ime i robnu marku – govori Branko o poslu koji je s godinama nadopunjen i drugim uslugama – skijaškom školom, iznajmljivanjem skijaške opreme, uslugom rent-a-cara, organizacija izleta, transfera…

Tekst: Velimir Cindrić

Ostatak teksta potražite u tiskanom izdanju!

Ostavi komentar