Muškarci znaju što žele

Dr. med. Mladen Mešter i dr. med. Mladen Vukić, vlasnici zagrebačke estetske poliklinike „Aesthete”, tvrde da muškarci čine 40 posto njihovih klijenata

Nije tajna da ljepota ima mnogo oblika, a mnogi će se složiti da su samouvjerenost i zadovoljstvo sobom najvažniji među njima. Za neke to znači da će zavoljeti sebe tek kad nešto promijene na svome licu ili tijelu, ma kako to sitna nesavršenstva bila. Put do toga? Naravno, estetski zahvati. Ali, gdje ih provesti, prvo je pitanje koje se nameće.
– U Hrvatskoj postoji velika inflacija poliklinika. Svakih nekoliko mjeseci otvori se nekoliko novih. Držim da je konkurencija apsolutno zdrava stvar, jer se tako izdvoje oni najkvalitetniji. Onaj tko dođe k vama i zadovoljan je rezultatima, taj više neće otići negdje drugdje – kaže nam dr. med. Mladen Mešter, vlasnik zagrebačke estetske poliklinike „Aesthete”, smještene u samom središtu grada, koju vodi zajedno sa svojim kolegom dr. med. Mladenom Vukićem.

   

Taj 39-godišnjak već je gotovo deset godina i vlasnik poliklinike „Mešter” u Zadru, koja je nedavno prerasla u supermodernu dnevnu bolnicu najšireg raspona usluga. Ali njegova prvobitna ideja bila je baš poliklinika „Aesthete”, koja je zbog spleta okolnosti morala pričekati do 2018.
– Estetikom se bavim već deset godina i trener sam za filere, botoks i implantate koji se postavljaju putem igle, dakle bez reza. Kolega je također krenuo s tim i fenomenalan je. U zagrebačkoj poliklinici nudimo plastiku i estetiku: plastično-kirurške zahvate na licu, koji se rade u lokalnoj anesteziji, dakle mali facelift, blefaroplastiku, kao i zahvate na tijelu i koži. Radi se o finim malim stvarima pri lokalnoj anesteziji koje traju do sat vremena, a klijent treba samo jedan dan za oporavak kod kuće, pa začas može nastaviti s normalnim životom. U Zadru, osim tih, radimo i veće kirurške zahvate – govori dr. Mešter. Očito je da se radi o savršenom nadopunjavanju dvije institucije, u kojima se, u kombinaciji, može napraviti sve. Od novih tehnologija, u Hrvatsku su uveli hidrofacijalne postupke (hydrafacial MD je već niz godina nakrašireniji hit za čišćenje i održavanje kože, svojim jedinstvenim svojstvima „vodenog pilinga” i višestruke infuzije kože hranjivim tvarima), među prvima su ponudili laserske sustave, a primjenjuju i sve nove tehnike operiranja. U zagrebačkoj poliklinici „Aestethe” potpuno se posvećuju minimalno invazivnim zahvatima – botoksu i filerima, ali i u nas najnovijoj tehnici pod imenom Los Deline.

– Jedini smo licencirani liječnici u Hrvatskoj koji rade taj postupak. Radi se o injektivnom implantatu kojim možemo povećati dojke i stražnjicu, dotjerati im oblik, kao i napraviti konturiranje tijela. To je minimalno invazivna procedura, dakle bez kirurgije, a grudi se, recimo, mogu povećati do broj i pol. Moglo bi se reći da je to jedna vrst filera, obavlja se u jednome danu i ne zahtijeva oporavak. Učinak traje pet do šest godina, tijekom kojih se injektivni implantat resorbira jer se radi o tvari čiji sastav 98% čini fiziološka otopina – objašnjava Vukić.

Omjer nekirurških i kirurških zahvata je 70 prema 30 posto, što je omjer i na svjetskoj razini, a Mešter tvrdi da klijentima uvijek kaže da je operacija zadnja po redu.
– Nećemo odmah ići s rezanjem, jer ostaju ožiljci. Deset je puta bolje stvar riješiti filerom i botoksom, naravno ako se može. Znate, svaki se pravi stručnjak prilagođava licu. Nama je bitno da kad klijent izađe iz naše poliklinike i ode na kavu, da nitko ne može reći, recimo – stavio si filere u obraze. Želimo da to izgleda prirodno, da to digne i osvježi cijeli dio lica i da izgleda normalno. Dakle, maksimalno se prilagođavamo onome što je moguće, da bi osoba nakon toga izgledala dobro, bila zadovoljna i da se ne vidi da je nešto umjetno. Mi tretiramo usta i muškarcima i ženama, što nije ista stvar, a filerom radimo i zahvate na nosu. Uvijek u obzir uzmemo želje klijenta, objasnimo mu je li to dobro ili ne. Ali nekad, prirodno lijepoj ženi morate reći – vama nije potrebno ništa – govori dr. Mešter.
Često klijentima trebaju objašnjavati i to da liposukcija ne služi mršavljenju, već oblikovanju tijela manjeg opsega, da se naglasi neki mišić, nešto doda, sakrije i slično.

Cijene se kreću ovisno o količini preparata. Jedan mililitar filera, primjerice, košta 2700 kuna, a jedna regija pravog botoksa oko 1100 kuna, s tim da se mogu kombinirati botoks i fileri. Cijene Los Deline tretmana kreću se od oko 1000 eura za sto mililitara proizvoda. Drugim riječima, za grudi govorimo o 15 do 18 tisuća kuna (za usporedbu, cijena premium implantata je tridesetak tisuća kuna). Nadalje, hidrodermoabrazija, postupak za održavanje lica, košta 750 kuna.
Pitamo koji je njihov najvrjedniji savjet klijentima.
– Manje je više! Danas bi estetika trebala šaptati, a ne vrištati – rekao nam je dr Mladen Vukić, a dr Mešter dodaje:
– Neka dođu na besplatnu konzultaciju prije negoli se odluče za bilo što. I neka ne rade ništa na sebi dok sto posto ne budu sigurni da im to treba i nikako se ne trebaju na bilo što nagovoriti.

Tekst: Edo Franić
Fotografije: Tomislav Marić

Ostavi komentar