LuLu Couture romantika

Iza modnog brenda LuLu Couture koji se u samo nekoliko godina, od 2013. do danas, progurao među najpopularnije u Hrvatskoj stoji Martina Tutić, zaljubljenica u modu, ali i u dizajniranje nakita, što ju je zapravo i dovelo do osnutka dizajnerskog brenda. LuLu Couture se ponajviše istaknuo po tome što stvara modele koji ženama omogućavaju slobodu kretanja, ali i po dozi romantike koju dizajnerica unosi u svoje kreacije. Planova za LuLu Couture ima još puno, no ma kako bila ponosna na svoj poslovni pothvat, Martina Tutić ipak je najponosnija na svoju obitelj koja je nedavno postala brojnija za još jednog člana.

Što mislite, koji je glavni razlog zbog kojeg vas dame u Hrvatskoj, a i šire, toliko vole?
– Žene znaju prepoznati prije svega kvalitetu koju mi nudimo, a za ključni moment presudni su i krojevi koji svakoj ženi pružaju osjećaj ugode. One jednostavno našu odjeću vole jer se u njoj osjećaju dobro. Mislim da je to ključ naše igre.

Jednom ste izjavili da vas je brzina vašeg uspjeha prilično iznenadila. Jeste li na svom početku mislili da će ovaj vaš poslovni pothvat biti skromniji? I, jeste li se plašili rizika?
– Teško je reći da sam očekivala uspjeh i još ne mislim da sam uspjela. Imam još toliko planova i želja u ovom poslu da mi je uspjeh vrlo relativan pojam. Radim po osjećaju, vodim računa o svemu, slušam savjete i želje svojih klijentica te se povodim za tim. Svaka nova klijentica za mene znači uspjeh i ogromno veselje. To je ono što mi daje vjetar u leđa.
A rizik? Uvijek se plašim rizika. On je prisutan svakodnevno. Međutim, pozitivna energija, ljubav i prije svega strast prema onome što radim ne dopupštaju strahu da nadvlada situacijom.

Nikad niste krili da ste imali podršku, a i znanje o financijama, svog supruga. Mislite li da biste bez njega mogli postići sve ovo?
– S obzirom na njegovo iskustvo sigurno ne bih imala „posloženu priču“ po pitanju financijskog dijela posla, planiranja, ugovaranja… Tu su i veleprodajni kanali i pregršt posla koje ja ne stižem pratiti, a kamoli se baviti time. On je tu „doma“ i to se činilo kao idealna kombinacija.

Vaš brend je jako aktivan na društvenim mrežama. Što mislite, u kolikoj su mjeri društvene mreže bitne u modnom svijetu?
– Igraju veliku ulogu, u svakom slučaju. Mislim da je nezamislivo voditi ovakav posao, a da nisi prisutan na društvenim mrežama. Danas se sve događa jako brzo – od razvijanja brendova, osvajanja tržišta te kupaca koji najprije vole zaviriti na društvene mreže, pa tek onda doći u trgovinu. No, koliko god nam je to pomoglo u širenju posla, katkad to i odmaže – online smo svaki dan, od jutra do mraka i teško je ići u korak sa svime.

Koji je najveći izazov s kojim se susrećete kao modna dizajnerica i poslovna žena u Hrvatskoj?
– Izazov je kako zadržati svoju osobnost i istodobno se prilagoditi postojećoj poslovnoj politici u modnom biznisu. Također, velik je izazov za žene koje su pritom i majke, kako uskladiti karijeru s obiteljskim obvezama. Jednako je važan doprinos razvoju vlastite karijere to što imam bezrezervnu potporu svoje obitelji.

Imate već nekoliko dućana u raznim dijelovima Hrvatske. Planirate li još toga u bliskoj budućnosti?
– Planiramo puno toga, uskoro izlazimo s novim projektom, a nadam se i još jednim prodajnim mjestom, no još je rano o svemu tome govoriti dok je projekt u fazi razvijanja i u pregovorima.

Kreirate ženstveni minimalizam, okrenuti ste stvarnoj ženi i njezinom stvarnom životu koji donosi puno obveza, no otkud crpite najviše inspiracije?
– Inspirira me moj svakodnevni život: ulični stil, umjetnost, filmovi, časopisi… Ali i žene općenito.

Ostatak intervjua potražite u tiskanom izdanju…

Tekst: Marjana Filipović Grčić

Ostavi komentar