Luksuzni satovi u počast pop kulture

Ako ste pratili tržište luksuznih satova tijekom posljednjih nekoliko godina, možda ste primijetili neočekivani, prilično razigrani trend koji se brzo etablirao – neke od najprestižnijih maraka u industriji odaju počast likovima iz crtića i stripova na brojčanicima svojih satova. Postoji, naravno, još jedan faktor u usponu ovih pomalo kontroverznih satova (puristi ih se groze) – njihova rijetkost. Gotovo svi koje navodimo proizvedeni su u iznimno ograničenim izdanjima i službeno su rasprodani, premda ih se još može naći u internetskim shopovima.

Omega Speedmaster Anniversary Series
„Silver Snoopy Award“
Omega je izdala Speedmaster „Silver Snoopy Award“, u čast 50. obljetnice nagrade koju je dobila od astronauta u NASA-i 5. listopada 1970., u znak priznanja doprinosa marke programu svemirskih letova. Kronograf od nehrđajućeg čelika od 42 mm bogat je detaljima koji odaju počast ulozi Speedmastera u spašavanju Apolla 13 i reljefnim srebrnim medaljonom Snoopyja. Sat je sada dio Omegine serijske proizvodnje, premda želimo sreću svima koji ga pokušaju nabaviti.
Cijena: 9500 eura.

Gérald Genta Arena Retro Mickey Mouse Disney
Gérald Genta, koji se drži najvećim dizajnerom satova 20. stoljeća, osmislio je 1984. svoj prvi horološki naklon Mickeyju i izazvao burne reakcije (čitaj: sablazan purista). Prošle godine, marka koja nosi njegovo ime, danas u vlasništvu Bulgarija, predstavila je automatski retrogradni sat u kućištu Arena od 41 mm od nehrđajućeg čelika s Disneyjevim mišem koji naizgled skače na brojčanik Sunray. Lijeva ruka lika pokazuje minute. Model je dostupan online od siječnja i ograničen na 150 komada.
Cijena: 16 500 eura.

TAG Heuer Connected
x Nintendo
Ograničeno izdanje Connected sata proizvedenog u partnerstvu s Nintendom. Uz omiljeni lik Super Marija s crvenom kapicom i plavim kombinezonom sprijeda i u sredini brojčanika, model je prvi u nizu satova iz dugoročne suradnje marke s Nintendom. Kako nositelj sata povećava broj koraka, Mario na brojčaniku označava napredak (zajedno s animacijama koje postaju življe kako se razina aktivnosti povećava).
Cijena: 1850 eura.

Audemars Piguet Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon
Ograničeno izdanje od 250 satova posvećenih Marvelovom liku Black Panther. Neki poklonici marke proglasili su sat „smećem“, a drugi „blagom“. Flying Tourbillon Royal Oak Concept „Black Panther“ ima pomno ručno oslikan 3-D prikaz superjunaka na brojčaniku, prvi u nizu AP modela u čast Marvelovih likova. Futuristički dizajn uključuje živopisnu ljubičastu gumenu traku pričvršćenu na kućište od pjeskarenog titana od 42 mm.
Cijena: 142 000 eura.

S.U.F. Sarpaneva
x Moomin
Prošlog kolovoza finski urar Stepan Sarpaneva oduševio je obožavatelje Moomina, simpatične obitelji likova nalik trolovima koje je stvorila finska ilustratorica Tove Jansson, kada je osmislio ograničenu ediciju od 75 satova, u čast 75. godišnjice stripa. Automatski modeli (serija od tri s malim varijacijama boja, u izdanjima od po 25 komada) imaju troslojni brojčanik koji prikazuje lik Moomintrolla sklupčanog pokraj ribnjaka. U pozadini, osam ručno oslikanih boja Super-LumiNova u različitim kombinacijama, stvaraju kaleidoskopski noćni sjaj.
Cijena: 6200 eura.

Ostavi komentar