Ljepota u malom: 10 najboljih mikrohotela svijeta

 

Ljubitelji dobrog smještaja znaju da se trebaju kloniti hotela s tisućama soba. Isto tako, dobro je poznata činjenica da hoteli s manje od 12 soba teško mogu preživjeti. Ipak, ponekad su dobro poznate činjenice sasvim u krivu. Dokazuju to članovi elitne udruge Small Luxury Hotels, ali i mikroboutique hoteli, skupina luksuznih hotela s osam i manje soba, koji hotel gotovo pretvaraju u privatni dom gosta. Evo takvih najboljih 10 širom svijeta za 2017:

El Alma Soul (Kostarika)
Luksuzni hotel sa samo tri sobe, čije ime dolazi od španjolskog izraza za „dušu“, nalazi se na poluotoku Papagayo, odmah uz more. Rukom rađeni namještaj i zadivljujući infinity bazen sa sunčalištem sa prašumom samo su dio izazova koji hotel nudi.

Cours et Pavillons (Kina)
Sedam soba ove suvremene replike drevnog hutonga u Pekingu, spaja autentičnu kinesku povijest s modernom kulturom.
Ovaj hotel prepun karaktera, kao i antikviteta iz ere Ming i Qing dinastija, nudi mir i privatnost usred prenatrpanog i bučnog Pekinga.

The Diplomat (Meksiko)
Kolonijalna zgrada prije tri godine pretvorena u četiri hotelska apartmana, s probranim antiknim namještajem i krevetima od lijevanoga željeza. U raskošnoj ponudi hrane je i svakodnevno novi vegetarijanski meni te slastice s meksičkom vanilijom i rumom.

Lapastolle Residence (Čile)
Luksuzno zdanje s četiri hotelska apartmana usred šumarka, iznad vinograda čuvene vinarije Alpata u dolini Colchagua, gostima pruža dojam četiri zasebna luksuzna imanja. Obroci od organskih namirnica služe se na privatnim terasama ili u restoranu.

Legado Mitico (Argentina)
Manji brat jednog od najpopularnijih hotela u Buenos Airesu, nalazi se u gradu Salta, u zgradi iz doba kada je Argentina bila najbogatija zemlja Latinske Amerike. Osam tematskih soba, uređenih prema poznatim ličnostima Salte, dijeli raskošne salone i lijepo dvorište.

Foxhill Manor (Engleska)
Intimna rezidencija iz doba arts & crafts stila, na posjedu od 160 hektara u Cotswoldsu ima osam soba, a cjelodnevni ugođaj „doma izvan doma“ gostima osigurava chef koji im priprema omiljena jela. Tu je naravno popodnevni čaj s kolačima, kao i bar za cjelodnevno samoposluživanje…

Hotel Tannenhof (Austrija)
Izgrađen 1920-ih, ovaj je povijesni hotel u koljevci alpskog skijanja, St. Anton am Arlberg, prije nekoliko godina pomno preuređen. Ima sedam luksuznih, drvom obloženih soba s balkonima, uređenim kao mješavina toplih alpskih materijala i najsuvremenijeg stila.

Thorngrove Manor (Australija)
Romantično „svratište“ u dvorcu koji kombinira barok i suvremenost smješteno je u najstarijoj australskoj vinorodnoj regiji, 20 minuta vožnje od Adelaidea. Pet raskošnih soba do kojih se dolazi zavojitim stepeništem, namješteno je antiknim namještajem, rezbarijama i štukaturama.

Tower Suites Reykjavik (Island)
Osam suvremeno uređenih hotelskih apartmana, smještenih u jednoj od najviših zgrada na Islandu, imaju veličanstveni pogled (neki i od 360º) na grad i ocean. Kreveti i kade su smješteni pred ostakljenim zidovima, a na raspolaganju su i teleskopi i dalekozori.

Casa Ellul (Malta)
Ova gradska kuća iz 1830-ih šarmira svojim balkonima na više razina, s kojih se pružaju panoramski pogledi na Vallettu i vlastiti klasični vrt u keramičkim pločicama. Osam soba kombinira antikvitete sa suvremenim umjetninama i namještajem.

Ostavi komentar