Letjeti sa stilom: Najluksuzniji apartmani u prvoj klasi

Let u prvoj klasi uvijek je sasvim drugi svijet od prenatrpane kabine za ekonomske nesretnike. Pa ipak, neki avio prijevoznici se trude da naprave razliku u doživljaju čak i unutar prve klase, i to daleko više od udobnih sjedala s mnogo prostora za noge i fine hrane.

Jedan specijalizirani američki magazin za putovanja nedavno je istražio što sve pruža svijet prve klase i odabrao pet kompanija koje klijentima nude čitave apartmane koji se mogu nositi s najekskluzivnijim hotelima. To konkretno znači dobrodošlicu šampanjcem Dom Pérignon, petosljedne obroke koje su osmislili vodeći chefovi svijeta, krevete s posteljinom od egipatskog pamuka, svilene pidžame, privatne kupaonice i čitavu silu informativne i zabavne elektronike. Ako vam se sviđa, evo popisa:Let u prvoj klasi uvijek je sasvim drugi svijet od prenatrpane kabine za ekonomske nesretnike. Pa ipak, neki avio prijevoznici se trude da naprave razliku u doživljaju čak i unutar prve klase, i to daleko više od udobnih sjedala s mnogo prostora za noge i fine hrane. Jedan specijalizirani američki magazin za putovanja nedavno je istražio što sve pruža svijet prve klase i odabrao pet kompanija koje klijentima nude čitave apartmane koji se mogu nositi s najekskluzivnijim hotelima. To konkretno znači dobrodošlicu šampanjcem Dom Pérignon, petosljedne obroke koje su osmislili vodeći chefovi svijeta, krevete s posteljinom od egipatskog pamuka, svilene pidžame, privatne kupaonice i čitavu silu informativne i zabavne elektronike. Ako vam se sviđa, evo popisa:

Singapore Airlines
U apartmanima čiji dizajn potpisuje Jean-Jacques Coste, francuski dizajner luksuznih jahti može se uživati na letovima između New Yorka i Singapura. Sadržavaju kožnu fotelju, krevet, LCD ekran od 23 inča s više od 1000 zabavnih sadržaja (TV, film, glazba, aplikacije), pidžamu, kućni ogrtač, toaletnu torbicu s proizvodima tvrtke Ferragamo. Hrana i piće: poširani jastog, filet mignon, Dom Pérignon…, a unaprijed možete naručiti bilo koje jelo chefova koji surađuju s kompanijom.

Etihad Airways
Ako vam nije problem izdvojiti 8000 dolara za let između New Yorka i Abu Dhabija, iznajmite apartman Residence Etihad Airwaysa. Svaki sadržava dnevnu sobu s kožnom sofom, dva stola za blagovanje, ekran od 32 inča, spavaću sobu s bračnim krevetom (meka talijanska posteljina), kupaonicu, toaletne torbice s proizvodima tvrtke Bergamote 22, wi-fi… Sve prati fine dining ponuda i šampanjac po principu pij-koliko-možeš.

Qantas
Veliki apartmani, koje je osmislio legendarni australski dizajner Marc Newson, sadržavaju krevet na izvlačenje, ekran od 17 inča, otoman, stol za blagovanje, luksuzne toaletne torbice. Spava se na madracima od ovčje kože, na luksuznoj posteljini. Kao i posluga, stalno su dostupni i šampanjac (vintage boce Veuve Cliquota ili Tattingera) i sitni zalogaji (s jastogom i kavijarom). Obroci su inspirirani različitim kuhinjama svijeta.

AirFrance
Novi kabinski apartmani La Première (četiri na svakom duljem letu) elegantno su dizajnirani u sivoj i bež boji. Sadržavaju udobne fotelje, koje se pretvaraju u prostrani krevet s mekim madracem i poplunom Sofitel, ekran od 24 inča (1000 sati programa po izboru, wi-fi, stol za blagovanje na kojem se služe jela chefa Daniela Bouluda (champagne foie gras, goveđi tournedo…), vinska karta s težištem na Burgundiji i Bordeauxu.

Emirates
Apartmani prve klase imaju pozlaćene okove vrata, okvire ekrana, svjetiljke i ukrase. No, nije sve u zlatu. Minibar je opskrbljen najfinijim pićima, šampanjcem i kraft pivom. Meni je jedan od najskupljih u zraku (opcije za svaku vrst prehrane), s izborom (gotovo) svega što putnik zaželi. Najnoviji apartmani (u A380-icama) imaju i prostrani privatni spa tuš te mramorni umivaonik s velikim ogledalom te izborom toaletnih proizvoda marke Bvlgari.

COMMENTS

Ostavi komentar