Legacy Machine 10

 

Kad je 2011. neovisni avangardni proizvođač satova MB&F predstavio svoj prvi sat nazvan Legacy Machine, osnivač tvrtke Max Büsser držao je njegov uobičajeni oblik kućišta i tradicionalniji izgled rizikom. Naime, ta marka, osnovana 2005., stvorila je ime stvarajući dotad vrlo složene satove futurističkog dizajna koji izgledaju drukčije od bilo čega drugog na tržištu. No, unatoč klasičnijim sklonostima, satovi Legacy Machine i dalje su izgledali poput nečega izvučenog iz svemira i otvorili su potpuno novi prostor nosivih satova za one koji nisu sasvim spremni odvažiti se na avangardne oblike, poput kućišta HM4 Thunderbolt u obliku svemirskog broda ili HM1 u obliku letećeg tanjura.

Büsserove strepnje pokazale su se međutim bespotrebnima – ti tradicionalniji Legacy Machine modeli uspjeli su ne samo kod kupaca, već i kod šire industrije: osvojili su čak četiri nagrade Grand Prix d’Horlogerie de Genève (Oscar urarstva)! Kako bi obilježili deset godina od njihove pojave na tržištu, MB&F je osmislio model LMX (Legacy Machine 10).

Kao što se može pretpostaviti, s obzirom na prirodu ovog sata, treba računati i na paprenu cijenu. U ponudi je u dvije izvedbe – onoj u kućištu od 18-karatnog crvenkastog zlata cijena je 121 000 švicarskih franaka, dok za sat u kućištu od titana s plavo-zelenim brojčanikom morate izbrojiti 106 000 CHF. Oba se mogu naći u online trgovini MB&F-a, ali prije negoli vam kupnja bude odobrena, morate se upisati na listu čekanja.

Ostavi komentar