IWC + Hot Wheels za 450 tisuća kuna

Ako ste ikada sanjali o posjedovanju klasičnog Mercedes-Benza 300 SL iz 1955. (od milja poznatog kao Gullwing zbog vrata koja se otvaraju prema gore i nalikuju galebu u letu), sada je vaša prilika!

Naime, švicarska marka vrhunskih satova IWC nudi smanjenu verziju Mattel Hot-Wheels automobila u box setu nazvanome „Racing Works Edition“, zajedno s posebnim izdanjem Pilot’s Watch Chronographa. Model automobila je zapanjujuće detaljan prikaz prave stvari u omjeru 1:64 i jedan je od najrjeđih i najdetaljnijih Hot Wheels modela ikada izrađenih. Vjerno reproducirani detalji uključuju sjedala, sigurnosni kavez, prozirna prednja svjetla s M-B zvjezdastim sigurnosnim remenima, trkaću grafiku na karoseriji i, naravno – dizajuća vrata.

IWC Hot Wheels Racing Works Edition Pilot’s Watch Chronograph (Ref. IW377904) verzija je modela sata koji se nalazi u trenutačnoj liniji, ali s nekoliko prilagodbi vezanih za utrke. Crno-sivi brojčanik ukrašen je kockastim uzorkom trkaće zastave, a na strani kućišta ugraviran je logotip Hot Wheelsa s plamenom. Ovisno o svjetlu, laserski ugravirani kvadrati na brojčaniku izmjenjuju se svjetlijom i tamnijom nijansom, dajući brojčaniku vizualnu dubinu i teksturiran izgled. Kućište od titana (43 mm) ima površinsku obradu koja je uključivala poliranje, a zatim pjeskarenje, što je rezultiralo tamno sivom mat bojom.

Pokreće ga IWC kalibar 69385, vidljiv kroz stražnji dio kućišta od dimljenog stakla. I Racing Works Pilot’s Watch i Hot Wheels model automobila nose broj 68, koji ukazuju na 1868., godinu kada je američki urar i inženjer Florentine Ariosto Jones osnovao IWC, ali i godinu kada je Elliot Handler, suosnivač Mattela, stvorio prvu generaciju Hot Wheelsa u južnoj Kaliforniji. Hot Wheels je sada najprodavaniji proizvođač automobilskih igračaka na svijetu s 20 000 modela i više od 8 milijardi prodanih automobila.

Komplet (sat i mini-automobil) stiže kao ograničeno izdanje od 50 komada, koje se isporučuje u titanskoj kutiji za alate rađenoj po mjeri. Prvi komplet na dražbi prodaje tvrtka Bonhams, a prihod ide zakladi Two Bit Circus Foundation, dobrotvornoj organizaciji koja omogućava iskustvo učenja za djecu,kako bi potaknula poduzetništvo, potaknula mlade izumitelje i ukazala na brigu o okolišu. Pretpostavlja se da će komplet postići cijenu i do 50 000 funti (cca. 450 000 kuna).

Ostavi komentar