Esimit Europa – 20 godina projekta

Jedan od najboljih hrvatskih jedriličara Ivan Kljaković Gašpić u ekskluzivnom je Yacht clubu de Monaco, u Monte Carlu, kao član posade jedrilice Esimit Europa 2 proslavio 20. godišnjicu projekta Esimit Europa, prepoznatog u cijeloj Europi kao jedinstven primjer dijaloga i gradnje mostova kroz sport, diplomaciju, poslovne odnose, kulturu i društvenu odgovornost. Službeni se program održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Cipra Nicosa Anastasiadesa.

Hrvatski jedriličar postao je dio posade jedne od najboljih jedrilica na svijetu 2012. godine. Među članovima tima Esimita Europe 2 nalaze se i pobjednici America´s Cupa, Volvo Ocean Racea, osvajači olimpijskih medalja, svjetskih i europskih naslova, a skiper je Jochen Schumann, jedna od najvećih legendi jedriličarskog sporta. Esimit Europa 2 nije izgubila nijednu regatu u kojoj je startala – na njezinom je kontu 39 pobjeda i velik broj različitih brzinskih rekorda.

“Čast mi je biti ovdje u Monte Carlu jer je riječ o jedrilici i posadi koja je u rangu nogometnog kluba Real Madrid. Od tehnologije, organizacije i samih jedriličara, u pitanju je svjetski vrh. Drago mi je da se u ovom europskom projektu među 11 nacija našla i Hrvatska. To je velika pohvala za naše jedrenje i dobra motivacija da i dalje nastavimo puno raditi”, rekao je Ivan Kljaković Gašpić.

jedrenje2

“Tijekom ovih 20 godina naprijed me najviše gurala vizija. Snažno vjerujem da naše ciljeve možemo postići jedino ujedinjeni kao prijatelji i Europljani”, na proslavi je svojim gostima poručio osnivač projekta Igor Simčič.

Esimit Europa projekt predstavlja jedrilica Esimit Europa 2, a Esimit Sailing Team čini 18 vrhunskih jedriličara iz 11 različitih europskih zemalja. Esimit Europa 2 jedri pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Europske komisije, ima službenu potporu predsjednika Europskog parlamenta i u proteklih je 20 godina napravila jako puno koraka u ujedinjavanju sporta, diplomacije i različitih kultura.

Tekst je objavljen u Jet Set magazinu broj 140

 

Ostavi komentar