Dubrovnik u top 10

 

Condé Nast Traveler, magazin posvećen putovanjima, svake godine provodi anketu među svojim čitateljima, i to u mnogim kategorijama vezanim uz putovanja. Jedna od njih je i „Najbolji mali gradovi svijeta“, među kojima se ove godine u top-10 poretku našao i naš Dubrovnik. Evo poretka uz obrazloženja za 10. i 1. mjesto

10. Dubrovnik (Hrvatska)
Dubrovnik je doživio golem porast turizma nakon što je prikazan kao lokacija snimanja Kraljeve luke u „Igrama prijestolja“. Za razliku od finala serije, taj grad nikada ne razočarava. Prošetajte kamenom popločenim ulicama i drevnim gradskim zidinama ili se kratko provozajte brodićem do otoka Lokruma. Tu možete šetati botaničkim vrtom, baciti pogled na divlje paunove i popeti se na vrh napuštenog samostana iz 11. stoljeća s kojeg se pruža zapanjujući panoramski pogled.
9. Reykjavik (Island)
8. Bruges (Belgija)
7. Porto (Portugal)
6. San Juan (Portoriko)
5. Antigua de Guatemala (Gvatemala)
4. Puerto Vallarta (Meksiko)
3. San Miguel de Allende (Meksiko)
2. San Sebastián (Španjolska)
1. Victoria (Kanada)
Posjet Victoriji je popularni jednodnevni izlet iz Vancouvera, glavnog grada Britanske Kolumbije, ali taj grad zaslužuje i zasebni posjet. Dođite jednom od najslikovitijih vožnji trajektom na svijetu preko zaljeva Swartz i odsjednite u hotelu Fairmont Empress. Svakako provjerite ponudu čajane Venus Sophia, koja nudi i izvrsne slastice.

Ostavi komentar