DeMellier: taj novi predmet želje

 

Na red je, eto, došao kult torbice DeMellier, modnog dodatka kojeg iznenada žele nositi sve stilski osviještene žene svijeta

Prošle godine, dok sam boravila u kući mojih roditelja, pronašla sam staru kutiju koja mi je otkrila obiteljsko stablo moje bake. Dok sam ju pregledavala, shvatila sam da su njezine priče, koje sam tako pomno slušala kao dijete, istinite. Bila je potomak vitezova, lordova i markiza čija se obitelj može pratiti više od 500 godina, i to od Britanije do juga Španjolske, gdje se danas izrađuju naše torbice. Toga trenutka sve je sjelo na svoje mjesto i rodio se – DeMellier. Prefiks „De“ je posveta baštini moje obitelji, dok Mellier dolazi od mog imena francuskog podrijetla te simbolizira spoj starog i novog, baštine i modernosti. Napisala je to prije nekoliko godina Mireia Llusia-Lindh, utemeljiteljica danas slavne tvrtke DeMellier, nadaleko poznate po ženskim torbicama.

Naime, otkad je 80-ih torbica Birkin ustoličena kao simbol stila, bogatstva i ekskluzivnosti (ponajprije zbog visoke cijene i dugih lista čekanja), svijet kolekcionarstva ženskih torbica potpuno je izmakao kontroli pa svakih nekoliko godina svjedočimo pojavi nekog novog imena koje zaludi tržište i postane predmet želje žena širom svijeta. Ti se noviteti – od Rolanda Moureta, preko Altuzarre i Strathberryja do Charlotte Elizabeth – brzo i drsko pomiješaju s provjerenim imenima poput Guccija, Prade, Jimmyja Chooa i Chloe. A sada je na red došao kult torbice DeMellier, modnog dodatka kojeg iznenada žele nositi sve stilski osviještene žene svijeta. Tvrtka je nastala 2010. pod imenom Milli Millu, a 2016. osvojila je prestižnu Walpoleovu nagradu „Brands of Tomorrow“. Walpole je neprofitna organizacija posvećena promociji britanskog sektora luksuzne robe, dok njezina godišnja nagrada inaugurira nove generacije luksuznih robnih marki.

Mireia Llusia-Lindh, koja je utemeljila Milli Millu, shvatila je međutim da, unatoč toj nagradi, ime pod kojim je lansirala svoj proizvod i nije baš toliko dobro odjeknulo na međunarodnoj razini te je stoga odlučila osmisliti neko drugo ime koje će bolje odražavati identitet marke. Nakon otkrića spomenute bakine kutije i više mjeseci napornog rada, napokon je otkrila novo ime, novi vizualni identitet i novu internetsku stranicu tvrtke. Ono što je zadržala bila je mreža tvornica i dobavljača s kojima je dotad surađivala, kao i filozofija predanosti detaljima i kvaliteti. Mireia je rođena u Barceloni, a nakon što je živjela u nekoliko različitih gradova, nastanila se u Londonu, koji danas naziva domom. Pohađala je sveučilišta u Barceloni i Švicarskoj te stekla MBA stupanj na Harvard Business School. Svoje poslovne vještine i strast prema modi razvijala je radeći kao savjetnica za strategiju brojnih tvrtki za luksuznu robu kao što su Burberry i LVMH. Privatno, majka je troje djece i iznimno strastvena kada su u pitanju djeca, obrazovanje i njegovanje žena.

– Oduvijek sam bila perfekcionist i nikad nisam voljela „ne“ kao odgovor. Čak i ako je to često značilo ići najtežim putem. Rođena sam u obitelji u kojoj je otac bio poslovni čovjek, a majka kreativka. Svojih prvih 30 godina provela sam slušajući svoju poslovnu stranu, a kad mi se rodila prva kći, osjetila sam kreativni poriv, nešto što je očito oduvijek bilo u meni, a da nisam ni znala. Željela sam dizajnirati, i to na inovativan način, stvarati proizvode koje bi žene cijenile, ali koji bi također osnažili i njih i druge.

Zato sam započela misiju osmišljavanja takozvanih „torbica bez kompromisa“. Morale su biti lijepe i najkvalitetnije, ali i funkcionalne i dostupne, kao i društveno svjesne. Slijedom ovog posljednjeg, dijelom zarade od svake prodane torbice financiramo brigu o zdravlju djece bez roditelja, čiji je cilj spasiti život djeteta u nevolji. Točnije, donacija se upućuje SOS dječjim selima, dobrotvornoj organizaciji koja financira cjepiva i medicinske tretmane za djecu u više od 136 zemalja. To je ideja koja je vrlo bliska meni osobno, a ujedno je i DNK marke DeMellier – kaže Lluse-Lindh. S one prozaičnije strane koju smo već spomenuli na početku teksta, DeMellier London, točnije dizajnerica Mireia stoji iza više linija torbica koju vole Meghan Markle i legije njoj sličnih, modno osviještenih dama širom svijeta.

Piše: Tomo Will

Ostatak teksta potražite u tiskanom izdanju!

Ostavi komentar