Airstreamov novi adut

 

Kultna Airstream prikolica za mnoge je Amerikance (kao i one koji su američki san živjeli u mašti, gledajući američke filmove) nostalgični podsjetnik na idiličnu prošlost, oličenje poslijeratnog bezbrižnog američkog načina života, a stari modeli danas i kolekcionarska ekskluziva. No, Airstream i dalje proizvodi vrlo tražene modele prikolica, među kojima je i najnoviji – Nest, model koji obećava postati najuzbudljiviji do sada.

Ta elegantna, lagana i kompaktna prikolica nastajala je dugo, a već njezin prototip pokazao je da se radi o radikalnom i ujedno dobrodošlom odmaku od legendarnih modela. Karoserija je, umjesto dosadašnjeg aluminija, gotovo u potpunosti izrađena od stakloplastike, što osigurava manju težinu i bolju aerodinamiku. Budući je duga samo pet metara i teška oko 1130 kilograma, može ju vući većina srednjih SUV-ova, što ne omogućuje niti jedan drugi model.

Unutrašnjost je minimalistička s kreativno iskorištenim prostorom. Eksterijer otkriva velike, panoramske prozore, zaobljeni oblik i ulaz u stražnjem dijelu. Uglavnom, Nest je namijenjen kamperima koji žele udoban boravišni prostor, ali na putovanju ne žele ili ne trebaju glomaznu prikolicu. Prodaja Nesta počinje u prvim mjesecima 2018., a cijena još nije utvrđena.

Ostavi komentar