Adris 44Cup: svjetska jedriličarska elita u Rovinju

 

Od 28. svibnja do 2. lipnja, u organizaciji Sail La Vie i JK Maestral, a pod pokroviteljstvom Adris grupe, Rovinj će ponovno ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja – Adris 44Cup. Regata će se održati netom nakon otvorenja novog Grand Park Hotela Rovinj i ACI-jeve marine. 44Cup svjetska turneja sastoji se od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta. Sve momčadi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44 koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America’s Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena.

Svaka momčad sastoji se od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara. Brodovi su izrađeni korištenjem iste tehnologije koja se koristi i za proizvodnju šasija bolida formule te imaju velika ubrzanja, a mogu jedriti po svim uvjetima, što jamči uzbudljivo i izjednačeno natjecanje u kojemu je presudna vještina posade i kormilara.

„Ovim vrhunskim događanjem Rovinj i Hrvatska ponovno će biti prepoznate kao poželjne sportske i turističke destinacije. Pokaazali smo da je za razvoj vrhunskog turizma nužan razvoj visokokvalitetnih smještajnih jedinica i prepoznatljivih događanja. Ovogodišnji 44Cup nije samo regata već i slavljenje novog Grand Park Hotel Rovinj i nove ACI-jeve marine“, istaknuo je predsjednik uprave Maistre Tomislav Popović.

Ostavi komentar