20 najljepših hotela Europe

S obzirom na mnoštvo veličanstvenih gradova i veliki raspon prirodnih pejzaža, uopće ne čudi da je Europa prepuna lijepih hotela. No, neki su ipak ljepši od drugih. S tom pretpostavkom nedavno je televizijska kuća CNN krenula u traženje „najljepših među najljepšima“ te na koncu sastavila popis od 20 najljepših hotela Europe – od luksuznih utočišta na talijanskoj Amalfijskoj obali do secesionističkih remek-djela u središtu Budimpešte. Evo popisa koji će zanimati svakog pasioniranog putnika

Monastero Santa Rosa
(Amalfijska obala, Italija)
Ljepotan na strmoj litici, uređen u zgradi samostana iz 17. stoljeća, s nevjerojatnim pogledom na Tirensko more.

Schloss Elmau
(Elmau, Njemačka)
S dva odvojena hotela, Hideaway i Retreat, Schloss Elmau je originalno zamišljen kao utočište umjetnika u bijegu od izvanjskog svijeta.

Blue Palace
(Kreta, Grčka)
Hotel s 256 svijetlih, minimalistički i boemski uređenih soba, s luksuznim privatnim terasama i privatnim bazenima s pogledom na more.

Ashford Castle
(Cong, Irska)
Hotel u najstarijem irskom dvorcu (12. stoljeće), u kojem su odsjedali Ronald Reagan, članovi Beatlesa te brojne poznate osobe i krunjene glave.

Trianon Palace Versailles
(Versailles, Francuska)
Hotel u neposrednoj blizini Versajske palače, sa 199 soba (svaka s kaminom i terasom) i restoranom Gordona Ramsaya (dvije Michelinove zvjezdice).

Mystique
(Santorini, Grčka)
Hotel s veličanstvenim pogledom na uspavani vulkan Caldera, preko čijih se padina proteže Santorini.

The Peninsula Paris
(Pariz, Francuska)
Ponovo otvoren 2015., nakon temeljitog preuređenja, hotel ima 200 svijetlih soba, spa od 1800 četvornih metara i elegantni zatvoreni bazen.

Schloss Fuschl
(Fuschlsee-Salzburg, Austrija)
Lovačka kuća iz 15. stoljeća preuređena u luksuzni hotel uz jezero Fuschl, s privatnim molom i drvenim čamcima.

Cliveden House
(Berkshire, Engleska)
Izgrađen 1850-ih, Cliveden House više se doima kao privatna rezidencija nekog lorda negoli hotel. Ima samo 38 soba i hotelskih apartmana.

Belmond La Residencia
(Mallorca, Španjolska)
Hotel koji okuplja nekoliko ladanjskih kuća iz 16. stoljeća ima 67 soba, ukrašenih u tradicionalnom majorkanskom stilu (terakota podovi i nadsvođeni, rukom rezbareni kreveti).

Gravetye Manor
(Sussex, Engleska)
Veličanstveno elizabetansko plemićko imanje pretvoreno u hotel s pogledom na južnoengleske pejzaže i restoranom s Michelinovom zvjezdicom.

Hotel Savoy Florence
(Firenca, Italija)
Hotel u neposrednoj blizini firentinske katedrale, sa 102 sobe, čije su interijere, na temu mode, uredili lokalni umjetnici.

Mandarin Oriental Prague
(Prag)
Samostan iz 14. stoljeća preuređen u hotel s 99 soba koje krase lučni stropovi, antikni parketi i pogled na unutarnje samostansko dvorište i praški dvorac.

Le Sirenuse
(Positano, Italija)
Još jedan biser Amalfijske obale, jednako legendaran po slavnim gostima (recimo, John Steinbeck), koliko i po bazenu koji gleda na Tirensko more.

Four Seasons Hotel Firenze
(Firenca, Italija)
Hotel preuređen iz dviju starih vila posebno se ponosi svojim apartmanom Della Gherardesca Royal Suite, koji se proteže na 2320 četvornih metara.

Hotel d’Angleterre
(Ženeva, Švicarska)
Hotel na Ženevskom jezeru poznat je po nevjerojatnom panoramskom pogledu iz svog restorana kroz ostakljene plohe od poda do stropa.

Four Seasons Hotel
Gresham Palace
(Budimpešta, Mađarska)
Već samo predvorje hotela spada u secesijska remek-djela, s maurskom staklenom kupolom i veličanstvenim lusterom.

Villa Gallici
(Aix-en-Provence, Francuska)
Hotel s 22 sobe koje su opremljene antikvitetima, nadsvođenim krevetima, bogatim tapiserijama i ručno oslikanim tapetama Chinoiserie.

Four Seasons Hotel
Istanbul at Sultanahmet
(Istanbul, Turska)
Hotel u neoklasičnoj građevini koja se proteže oko čarobno uređenog vrta.

Bela Vista Hotel & Spa
(Algarve, Portugal)
Prvi hotel na obali Algarve, otvoren 1934., još je uvijek vodeći na toj turističkoj obali, najviše zahvaljujući originalnom šarmu i ugođaju boutique hotela.

Ostavi komentar