Beach polo turnir u Rovinju

Nakon svjetskih jedriličarskih regata i Red Bull Air Racea koji su u Rovinj privukli nekoliko desetaka tisuća posjetilaca, Rovinj i „Maistra“ nadolazeću turističku sezonu otvorit će novim atraktivnim sportskim događajem – od 9. do 12. lipnja 2016. Rovinj će biti domaćin prvog Beach polo turnira u regiji.

Arena veličine 70×40 metara bit će postavljena uz rovinjski Porton Biondi, sjevernu obalu u blizini starogradske jezgre. Na turniru će sudjelovati četiri međunarodne momčadi sa po tri igrača i 48 konja, odnosno po četiri konja za svakog igrača. Unutar arene bit će postavljen šator i tribina s ponudom hrane i pića te izložbeni prostor za sponzore turnira.

Beach polo turnir prvi put je odigran 2004. godine u Dubaiju, a već godinu dana kasnije zauzeo je plaže Miamija i nastavio rasti igrajući se u Belgiji, Engleskoj, Walesu, Čileu, Irskoj, Urugvaju i nizu drugih zemalja. Za razliku od tradicionalnog pola u kojem se nadmeću dvije momčadi sastavljene od četiri igrača i njihovih konja, momčadi Beach pola broje samo tri igrača, a igra obično uključuje više manevriranja i kraća dodavanja pri manjim brzinama zbog prostornog ograničenja arene.

Cilj igre je, naravno, zabiti gol tjeranjem male kožne lopte ispunjene zrakom u vrata suparničke momčadi uz pomoć dugačkoga štapa. Igra traje do 30 minuta, a podijeljena je u četiri tzv. chukka u trajanju od pet minuta.

Prvo izdanje Beach pola u Rovinju snažno su podržali renomirani švicarski proizvođač satova TagHeuer, poznati argentinski brend koji je ujedno i ambasador pola u svijetu La Martina te Heineken, treći po veličini svjetski proizvođač piva.

Ostavi komentar