ZKM starta s „Čarobnjakom iz Oza“

U novu kazališnu sezonu Zagrebačko kazalište mladih kreće s „Čarobnjakom iz Oza“, uz devizu  – „Svi koji trebate mozak, srce i hrabrost dođite u ZKM!“ Predstava u režiji Saše Broz, adaptaciji i dramaturgiji Nikoline Bogdanović, na tragu je najboljih ZKM-ovih dječjih predstava koje pamte generacije starijih gledatelja, u što se oduševljena publika uvjerila već na pokaznoj srpanjskoj izvedbi. Za predstavu koju su s veseljem gledali i veliki i mali, sigurno je da će se tražiti ulaznica više.

Pretpremijera je 17. rujna, premijera dan kasnije, a sljedeće izvedbe u nedjelju 19. rujna (kao matineja u 11,00 sati) odnosno u utorak 21. rujna.

Glume: Dorothy / Petra Svrtan, Toto / Ivan Pašalić, Strašilo / Jasmin Telalović, Limenko / Mateo Videk, Lav / Sreten Mokrović, Čarobnjak iz Oza / Petar Leventić, Vještica Zapada / Anđela Ramljak, Vještica Istoka / Lucija Šerbedžija, Čarobnica Sjevera (Glinda) / Milica Manojlović, Strina Em / Dora Polić Vitez, Stric Henry / Danijel Ljuboja, Grupa G4 u ulogama Munchkina, spavača, Ozovih zaštitara, letećih majmuna, vukova, vrana i scenskih radnika: Grin / Kristijan Ugrina, Orla / Tina Orlandini, Kora / Ugo Korani, Keš / Toma Medvešek.

 

Ostavi komentar