Živjeti kao… Tom Petty

 

Kad je Tom Petty napisao stihove „Gledam vodu, promatram obalu, iznenada znam što želim najviše“, uvodnu rečenicu svoje pjesme „Something Good Coming“, bio je u svojoj kući na plaži u Malibuu. Sada je prebivalište pokojnog glazbenika (1950. – 2017.) u južnoj Kaliforniji spremno nadahnuti novoga vlasnika koji ju je kupio po zasad još nepoznatoj cijeni. Kuća veličine 205 četvornih metara bila je drugo prebivalište za trostrukog dobitnika Grammyja i njegovu suprugu Danu. Kupili su ju 2010. za 6,8 milijuna dolara, a sredinom prosinca stavljena je na prodaju po cijeni od 9,85 milijuna dolara. Kupac se našao za samo deset dana.

Smješteno na plaži Escondido, imanje od 1550 četvornih metara sastoji se od glavne rezidencije s dvije spavaće sobe i kuće za goste koja je preuređena u studio za snimanje. Također ima i drveni plato uz ocean, sa stepenicama koje vode do pješčanog pojasa od šest metara. Unutrašnjost je obložena drvom – sve od visokih stropova do podova – što cijelom prostoru daje dojam ugodne kolibe. Stambene prostorije se, pak, oslanjaju na okruženje plaže, sa staklenim zidovima koji gledaju na pučinu. Tu je i nekoliko vanjskih prostora koji iskorištavaju idiličan uzmorski ugođaj.

„Kad smo ju kupovali, Tomu se osobito svidjelo to što je kuća na plaži uglavnom u originalnom obliku, izgrađena 1950., s dojmom kolibe. Tamo smo proveli mnogo dana s prijateljima i obitelji”, rekla je Pettyjeva supruga Dana. U dnevnom boravku nalazi se veliki kamin s dimnjakom od opeke, od poda do stropa. Služi i kao zgodan razdjelnik između dnevnog boravka i obližnje kuhinje. Na drugom mjestu, formalna blagovaonica ima police za knjižnicu i klizna staklena vrata s pristupom slikovitoj vanjskoj platformi. “Tommy je uvijek uz sebe imao svoju blok-flautu i gitaru, jer je stalno pisao i skladao. Sjećam se da je u toj kući napisao toliko mnogo pjesama“, dodala je Dana.

Obje spavaće sobe glavne kuće nalaze se na prvom katu. Primarni apartman ističe se popločanim kaminom, prostranom garderobom, privatnim balkonom s pogledom na plažu i kupaonicom s velikim prozorom za pogled na ocean. Dolje, na nižoj razini, nalazi se obiteljska soba koja može služiti kao ured, prostor za rekreaciju ili medijski centar, ovisno o potrebama.
Kao što je Petty slavno napisao: „Ima nešto sretno u vezi s ovim mjestom“.

Ostavi komentar