Živjeti kao… Sylvester Stallone

 

Američki glumac, scenarist, redatelj i producent Sylvester Stallone, zna to svaki filmofil, bio je triput nominiran za Oscara ali ga nikada nije osvojio. Dvaput je bio nominiran i za nagradu BAFTA, s istim rezultatom, dok je triput bio i na popisu kandidata za Zlatni globus, gdje je napokon i uknjižio jednu nagradu. Ipak, u svojoj je karijeri zvijezda „Rockyja“, „Ramba“ i „Creeda“ dovoljno zaradila da sada, u svojim srednjim 70-ima, može dobro živjeti. Međutim, tijekom pandemije popularni je Sly odlučio prodati svoju raskošnu kuću s imanjem na Beverly Hillsu, izvjesivši cijenu od 130 milijuna dolara. Stallone je taj posjed od 1,4 hektara kupio kasnih 90-ih za nepoznat iznos te na njemu dao izgraditi veličanstveni ljetnikovac koji se prostire na oko 2000 četvornih metara s paprenim godišnjim porezom većim od 125 000 dolara. Vila se nalazi u elitnom, sličnim vilama popunjenom, području Beverly Park.

Kuća s osam spavaćih soba i 12 kupaonica uključuje ogromni ured s knjižnicom ispod bačvastog stropa gdje kilometri osvijetljenih polica izlažu gotovo nepreglednu riznicu suvenira na remu „Rockyja“. Postoji čak i kip Stallonea kao Rockyja u prirodnoj veličini s pobjednički podignutim rukama u boksačkim rukavicama, smješten ispred nadsvođenog prozora koji gleda na golemo dvorište s parkingom za automobile. Kuhinja je uređena s čak dva otoka, zidovi blagovaonice ručno su oslikani na način koji dočarava dvorac Starog svijeta, a prostrani „muški brlog“ sa šankom spaja se s otvorenim prostorom zahvaljujući prozorima od poda do stropa.

Glavna Stalloneova rezidencija nadopunjena je samostojećom kućom za goste na dva kata i opsežnim krilom za smještaj posluge. Duboke lođe i terase na drugom katu nude spektakularan pogled na kanjon i gradska svjetla, a prostrani travnjak s drvećem, bogatim zelenilom i terasama od blijedog kamena, pružaju dovoljno prostora za zabavu na otvorenom i sunčanje oko bazena i kućnih toplica. S obzirom da je najviša cijena ikad plaćena za neku kuću u Beverly Parku četrdeset milijuna dolara, Stalloneova tražena cijena činila se iznimno pretjeranom. To se s vremenom pokazalo potpuno točnim, pa je cijena vrlo brzo, još iste 2021., spala na 110 milijuna. Da bi potkraj veljače ove godine bilo objavljeno da je Stallone svoj potpis na prodajni ugovor stavio ispod iznosa od 58 milijuna dolara, više nego dvostruko manje od izvorno tražene svote…

Ostavi komentar