Živjeti kao… Marija Šarapova

Nekadašnja teniska zvijezda Marija Šarapova potkraj prošle godine kupila je ranč u okolici Santa Barbare kod Los Angelesa, kako bi proširila svoj portfelj nekretnina koji već uključuje zapanjujuće moderno zdanje u gradiću Manhattan Beach, oko dva sata vožnje udaljenom od novog imanja. Ako je vjerovati magazinu „Variety“, Šarapova je platila prostrano imanje veličine gotovo pet hektara te uključuje tri stambene zgrade i studio 8,6 milijuna dolara.

Glavna kuća skladna je građevina nadahnuta arhitekturom Balija u koju se ulazi kroz crvena vrata na završetku kamene staze oivičene nasadima bambusa. Unutrašnjost krase dekorativni drveni stropovi, staklena vrata od poda do stropa i krovni prozori koji dom preplavljuju prirodnim svjetlom. Ugrađeni, vrlo decentno rezbareni, drveni elementi idealni su za izlaganje fotografija, knjiga i Marijinih trofeja. Izolirana kamena terasa u sjeni palmi gleda na ocean ispod kuće, a ugodan samostojeći studio sa zidovima boje senfa idealan je kućni ured.

Kuća za goste ima rustikalniju estetiku, sa zidovima boje lososa, stropovima od drvenih greda i dvodijelnim vratima u nizozemskom stilu. Starinski lusteri održavaju prostor dobro osvijetljenim, a stražnja se vrata otvaraju na kamenu terasu koja se stapa s velikim travnjakom s pogledom na planine. Kućica za održavatelja imanja obojena umirujuće zeleno, ima kamin na drva, zidove neutralne boje i pločicama obložene podove. Kuhinja, koja je potpuno obnovljena, može se pohvaliti jedinstvenim zelenim pozadinskim sjajem koji prostoru daje kontrast u boji. Vanjski sadržaji uključuju prostor s ugrađenim roštiljem i vrtove u izobilju zasađene lavandom, jasminom i ružama. Smješteno na vrhu brda, imanje ima pogled na obalu i okolne planine Santa Ynez.

Ostavi komentar