Živjeti kao Jon Bon Jovi

 

Unatoč činjenici da je COVID-19 stavio ključ na koncertne dvorane, rock veteran Jon Bon Jovi i dalje okreće novac – preprodavajući svoje kuće. „Srebrnokosi“ pjevač najprije je 2018. uložio 10 milijuna dolara u kupovinu kuće s pogledom na ocean u megaotmjenom Palm Beachu (Florida), koju je odmah sravnio sa zemljom a na posjedu izgradio potpuno novu vilu. Nju je prošle godine prodao za nešto manje od 20 milijuna, što je bilo samo zagrijavanje. Još istoga dana kada je vila prodana, Bon Jovi je za 43 milijuna dolara kupio ljetnikovac, također na obali, udaljen samo nekoliko kilometara od stare adrese.

Najnovija akvizicija Bon Jovija zapravo je posjed s palačom koji se prostire na gotovo tisuću četvornih metara. Kuća uz more ima sedam spavaćih soba s pripadajućim kupaonicama, a uključuje i jednosobni apartman za goste s prikladnim zasebnim ulazom. Tu je i veliki zasebni vlasnički prostor koji se sastoji od raskošne spavaće sobe s dvije kupaonice, dvije ogromne walk-in garderobe, radne sobe s jutarnjim barom i terase na obali oceana.

Raskošna vila nudi mramorno predsoblje na dvije razine, prostrani dnevni boravak i blagovaonicu te biblioteku okrenutu prema oceanu. Ležerniji, ali podjednako prostrani obiteljski prostori uključuju kuhinju, ugodnu trpezariju i obiteljsku sobu na dvije razine s pogledom na ocean. Izvana, zasvođena lođa za blagovanje gleda na dvorišni bazen, dok dvije lođe uz ocean gledaju na uređene travnjake s posađenim palmama. Ostali luksuzni sadržaji uključuju teretanu, vinski podrum s kontroliranom temperaturom, dizalo, rezervni generator i klimatiziranu garažu za tri automobila.

S obzirom na impresivne dimenzije i vrhunski položaj, imanje će s lakoćom slijediti obrazac nevjerojatno brzog rasta vrijednosti nekretnina na užarenom tržištu Palm Beacha. Treba znati da se tu nalaze i nekadašnji kompleks obitelji Kennedy koji se lani prodao za nevjerojatnih 70 milijuna dolara, te dva imanja (na slavnom Billioner’s Rowu smještenom u blizini Mar-a-Laga) Donalda Trumpa, koja su prodana za više od 100 milijuna dolara.

Bon Jovi je već godinama revnosni kolekcionar skupih domova, ali njegovo preprodavanje kuća relativno mu je nov hobi. Još uvijek posjeduje apartman s četiri spavaće sobe u njujorškom West Villageu, koji je 2017. platio gotovo 19 milijuna dolara, kao i ljetnikovac u East Hamptonu koji je kupio davne 2004. za 7,6 milijuna. Njegova raskošna rezidencija u stilu francuskog zamka, smještena u Middletownu u državi New Jersey, poznata kao Hight Point Estate, stavljena je na prodaju 2017. i još nije prodana, vjerojatno zbog paprene cijene za koju se nagađa da iznosi oko 20 milijuna dolara.

Ostavi komentar