Zimovati kao… Tom Cruise

 

Ako ste gledali epizodu šoua Oprah Winfrey iz 2008., u kojoj je razgovarala s Tomom Cruisom, onda se vjerojatno sjećate da je snimljena u kući slavnog glumca u planinskome mjestu Telluride. Točnije, radilo se o jednom od Cruiseovih domova – posjedu sa sedam spavaćih soba i devet kupaonica. Riječ je o osamljenom, prostranom ranču „izgrađenom po pravilu potpune privatnosti, u središtu netaknute prirodne ljepote, prostranih vidika na planinske vrhunce i mogućnošću rekreacije na otvorenom“.

Ranč se proteže na impresivnih 1070 četvornih metara stambenog prostora podijeljenog između glavne kuće od gotovo 930 četvornih metara, dok ostatak otpada na kuću za goste s tri spavaće sobe. Obložena izbijeljenim drvom od cedrovine i izvornim kamenom, središnji dio dvokatnice zauzima čarobni dnevni boravak s ogromnim kaminom, izloženim grubo tesanim gredama i prozorima sa zapanjujućim pogledima. Opremljen je velikim sofama i policama za knjige. U blizini je obiteljska kuhinja s aparatima industrijske klase, trio hladnjaka i golem središnji otok s dva sudopera. Drvene stepenice vode do rustikalne blagovaonice sa zadivljujućim predimenzioniranim zidovima obloženim grubim drvenim daskama. Na katu se nalaze četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama.

 

Toplo drvo dominira ugođajem interijera – namještaju, podovima, zidovima te kuhinjskim pultovima i kuhinjskom otoku. Sadržaji na imanju uključuju prostor za zabavu i rekreaciju – biljar, stolni nogomet i klavir, zatim fitness centar, dva kamina, vanjsku terasu i garažu za tri automobila. Kako i dolikuje vlasniku, imanje je dizajnirano i za zabavu na otvorenom. Postoje zemljane staze za bicikle, motocikle i terenska vozila te staze za motorne sanjke, zajedno s labirintom pješačkih staza. Okruženo veličanstvenim planinskim pejzažem i bogatim šumovitim stazama, ovo osamljeno imanje kojem se od osiguranog ulaza pristupa vožnjom slikovitom cestom u dužini od kilometra i pol, samo je nekoliko minuta udaljeno od povijesnog centra poznatog zimovališta Telluridea, poznatog po skijaškim terenima i, za ljetni odmor – planinarskim stazama i golf igralištima svjetske klase.

Cruise je planove za kompleks počeo stvarati prije više od 30 godina. Završio ga je 1994., a potom stavio na tržište za 59 milijuna dolara još 2014. godine. Pronalaženje kupca za veliki kompleks pokazalo se kao nemoguća misija, pa ga je Cruise nakon dvije godine tiho povukao s tržišta i nastavio sam uživati na posjedu, zimi provodeći dane na skijalištima i uz vanjsko ognjište pored kuće, a ljeti vozeći se improviziranom stazom za motokros na svome ranču te igrajući golf. No, 2020. tržište nekretnina u elegantnom skijalištu u Coloradu potpuno je podivljalo, pa je Cruise, koji je kuću počeo posjećivati sve rjeđe, odlučio cijenu „skresati“ za 20 milijuna dolara i ponovo je dati na prodaju.

 

U opisu tvrtke za nekretnine, kojoj je povjerena prodaja, stajalo je:
„Teško je izraziti koliko je ovo imanje spektakularno. Nudi poglede koji oduzimaju dah i izazivaju strahopoštovanje. Tako je privatno i osamljeno, a ipak samo nekoliko minuta od središta Tellurida s otmjenim trgovinama, restoranima i skijaškim stazama“. U ljeto ove godine, stigla je vijest da je Cruise napokon uspio prodati kuću s imanjem, i to za traženih 39,5 milijuna dolara. Sada će, eto, novi vlasnik zimovati kao Tom Cruise…

Ostavi komentar