Zagrebačko predstavljanje Metaxe 12*

U zagrebačkom klubu Lauba 20 najboljih barmena iz Hrvatske i više od 100 uzvanika uživalo je u prepoznatljivim okusima poznatog grčkog pića Metaxe koje su predstavili Metaxa Master Constantinos Raptis te Metaxa brand ambasador i jedan od najboljih barmena u Grčkoj, Aris Chatziantoniou.

Povod je bilo predstavljanje i degustacija ekskluzivnog izdanja Metaxe 12*, luksuznog pića kreiranog u čast 115 godina postojanja Metaxa kompanije. Osim spomenutog, na tržištu već postoje Metaxa 5* i 7*.

Metaxa je godinama prepoznata kao vrhunsko grčko žestoko piće, što najbolje potvrđuje informacija da se svake minute, u više od 60 zemalja, konzumira čak 1000 čašica tog pića. Bilo da se konzumira čista ili kao dodatak koktelima, svojim specifičnim aromama oduševljava i najveće znalce.

metaxa-12_2-js

Constantinos Raptis peti je Metaxa majstor od začetka kompanije i kreator Metaxe 12* i upravo se u njegovoj recepturi kriju sve tajne ovog savršenog i jedinstvenog okusa. U svom prvom posjetu Hrvatskoj Constantinos je gostima predstavio specifičnosti pažljivo biranih sastojaka i njihovu kombinaciju, a svi okupljeni mogli su se i sami uvjeriti zašto je Metaxa prepoznata kao jedan od najboljih alkoholnih brendova na svijetu.

“Kako bi dobili prepoznatljiv, aromatičan okus u proizvodnji Metaxe 12* koristimo isključivo sorte muškata uzgojene na otoku Samosu u Egejskom moru kojima se kasnije dodaju vinski destilati i biljni ekstrakti. Metaxa majstor pažljivo bira i dozira sve sastojke, a o kojim je biljkama riječ ostat će tajna. Konačan destilat zatim se ostavlja da stoji u hrastovim bačvama , hladi se i filtrira, a rezultat je pitki, specifičan okus čija svaka kap podsjeća na Mediteran”, istaknuo je Constantinos.

Kako bi se domaći barmeni što bolje upoznali s okusima Metaxe i najnovijim trendovima u pripremi koktela, pobrinuo se Aris Chatziantoniou. Aris je vlasnik prvog kafića u Grčkoj u kojem se primjenjuje koncept molekularne gastronomije, revolucionarnog kulinarskog trenda koji u posljednje vrijeme postaje sredstvo izražavanja sve više majstora spremanja koktela, ali osvaja i ljude koji su spremni da probaju nešto novo i neobično.

 

 

 

 

Ostavi komentar