Zagreb – Beč, pa oko svijeta

Non-stop letovima iz Beča, Austrian Airlines vodi vas oko globusa. Na vama je samo da izaberete – Daleki istok,                                     Kubu ili možda impresivni Isfahan u Iranu

Hong Kong je svjetska destinacija koju svakako treba posjetiti. Tamo ćete biti dio ogromne, dinamične metropole koja živi 24 sata na dan. Hong Kong je istovremeno kaotičan i besprijekorno organiziran. U njemu živi oko 7 milijuna ljudi, grad je čist i siguran, sav u staklu i čeliku, a okružen je morem, plažama i zelenilom. Kontrasti su ovdje vrlo izraženi: s jedne strane uličice prepune prodavača domaće hrane i mnošto prozora na kojima se suši rublje, a s druge strane hi-tech okruženje u svom najboljem obliku. I jedan od namodernijih i najefikasnijih sustava podzemne željeznice na svijetu… Mnogo je toga što Hong Kong nudi svojim posjetiteljima, a neke od lokacija koje svakako trebate posjetiti su Hong Kong Museum of Art, Hong Kong Disneyland, Victoria Peak, Lantau Island, Ocean Park, Central District, Lamma Island, Ten Thousand Buddhas Monastery , Hong Kong Space Museum, Repulse Bay… Do Hong Konga, počevši od 5. rujna 2016., najjednostavnije je doći iz Beča, Boeingom 777 austrijskog nacionalnog avioprijevoznika. Austrian Airlines tako je zaokružio tri velike kineske destinacije – Šangaj, Peking i uskoro Hong Kong (8700 kilometara, 11 sati i 25 minuta direktnog leta). Inače, u ljetnom rasporedu letenja, Austrian Airlines tjedno nudi čak 31 non-stop let u Aziju, među kojima je pet letova tjedno za Peking (Boeing 767) te šest puta za Tokio, Šangaj i Bangkok (Boeing 777). Dodatna novost stiže u listopadu ove godine kad će se u zimskom redu letenja dvaput tjedno naći i letovi za dvije omiljene turističke destinacije – Colombo (Šri Lanka) i Malé (Maldivi).

Ravno u Havanu

Nakon pet godina stanke, od 25. listopada 2016., direktnim letom iz Beča možete lakoćom stići na Karibe. Svakoga utorka, Austrian Airlines vodi vas u Havanu, glavni grad Kube. U austrijskoj kompaniji kažu kako se u 2016. godini obilježava sedamdeset godina bilateralnih odnosa između Austrije I Kube, pa je to odličan povod za uvođenje ove linije. “Ovo je još jedan korak u dosljednom širenju naše široke ponude ruta te nastavak fokusa na turističkim odredištima”, kaže Andreas Otto, glavni komercijalni direktor Austrian Airlinesa.
Trajanje leta od Beča do Havane je 12 sati i 10 minuta.

zagreb-beč2

Uz Teheran, sada i Isfahan

Isfahan se, uz Teheran, svrstava među najvažnije trgovačke centre u Iranu. Osim toga, ovaj je sveučilišni grad s bogatom povijesti prepun znamenitosti, poput impresivnih džamija koje su uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Posebna zanimljivost je i Imamov trg koji svojom površinom od gotovo 9 hektara spada među najveće trgove na svijetu. Od 4. rujna 2016., Austrian Airlines letjet će za Isfahan tijekom cijele godine, triput tjedno (srijeda, petak, nedjelja). Uz postojeći let za Teheran, austrijski prijevoznik tako širi svoj portfelj ruta prema iranskim destinacijama. Trajanje leta (Airbus A319) od Beča do Isfahana iznosi 4 sata i 40 minuta.

Ostavi komentar