Virtualni Airbnb doživljaj

 

U svibnju je Airbnb preuzeo svoja izravna iskustva – mješavinu predavanja, kuharskih demonstracija, turneja i još mnogo toga, i ponudio ih putem interneta putem Zooma, platforme za video konferencije. Zahvaljujući tome, sada možete zakazati virtualni provod uz zvuke tanga s Anom i Jorgeom u Barceloni, od filmaša iz Los Angelesu naučiti kako napraviti zvučne efekte filmske kvalitete ili obaviti visokointenzivni intervalni trening, zajedno s britanskim osvajačima olimpijskih zlatnih medalja. Tu navodimo samo nekoliko dostupnih Airbnb iskustava koja se prostiru na četiri kontinenta. Cijena im je u rasponu od 28 do 320 kuna (date cijene su okvirne), ima za svakoga ponešto (rezervacije na airbnb.com).

Napravite svoju tjesteninu

Čovjek ogladni već samo gledajući tečaj za izradu tjestenine, koji Luca i Lorenzo vode izravno iz njihove kuhinje u Firenci. Iskustveni tečaj vodi vas kroz izradu, spremanje i kuhanje tri različite vrste tjestenine, kao i raviola s maslacem i kaduljom, u kojima ćete uživati ​​na ovom predavanju. Usput, zahvaljujući tečaju putem Zooma, domaćinima ćete javljati kako se ponaša vaša tjestenina. Jedan je prethodni polaznik osobno pohađao tečaj Luce i Lorenza u Firenci i kaže da je dvosatna internetska inačica jednako zabavna. Za ovaj tečaj morat ćete se uputiti u trgovinu i nabaviti sve što vam treba za tečaj, što će se itekako isplatiti.

 Cijena: 200 kuna.

 

Savršena šalica kave

Više od 300 ljudi već je iskoristilo Ricardovo internetsko iskustvo, koje vam pruža znanja za napraviti savršenu šalicu kave, a usput ćete naučite i o neuroznanosti koja stoji iza naših koncepata okusa. Tečaj koji se vodi iz Ricardovog doma u Mexico Cityju, umjesto uobičajenog mjesta u njegovom kafiću Borola, sve prebacuje na internetski povezane sudionike, podučavajući o povijesti kave i još mnogo toga. Ricardo je, inače, sudac na nacionalnim natjecanjima vezanim uz kavu u Meksiku, tako da možete biti sigurni da zna o čemu govori.

Cijena: 21 kuna.

 

Usavršite svoje tverkanje

Bounce & twerk tečaj izravno iz New Orleansa mogao bi vam dobro doći. Miješajući zydeco glazbu, ritmove New Orleans uličnih parada i New Orleans bounce plesne pokrete, tečaj će vas natjerati da se dobro oznojite, ali u svemu i uživate. Ne radi se samo o učenju pokreta (na koncu se upriliči pokazni nastup), već i prilici da se nauči o zanimljivoj povijesti tih plesnih koraka Louisiane. Tečaj vodi Marisse Joseph, poznata i kao Moe Joe, čiji je plesni studio u New Orleansu popularan i kao mjesto za zabave i različite priredbe.

Cijena: 140 kuna.

 

Trenirajte s olimpijcem

Možda zvuči zastrašujuće, ali kad vidite veslačicu Kate, osvajačicu zlatne olimpijske medalje, u njezinoj dnevnoj sobi na prostirki za jogu i u društvu njezina psa Douga, trening dobiva sasvim novu dimenziju. Naime, čini se da su olimpijski prvaci vrlo slični nama (barem na prvi pogled)… Intervalni treninzi visokog intenziteta, kojima će vas Kate voditi iz svog stana u engleskome Readingu, dobro će vas prodrmati u vašem dnevnom boravku, usredotočujući se na snagu gornjeg dijela tijela i kardio. Na koncu dolaze i vježbe istezanja. Ne brinite, vidjet ćete njezinu zlatnu medalju.

 Cijena: 140 kuna.

 

Plesna večer

Savršen za večernju zabavu, tečaj tanga koji vode Jorge i Ana, dvoje argentinskih plesača u Barceloni, podučit će vas koracima i, uopće, osnovama tango plesa. Za ovaj tečaj trebate osigurati dovoljno prostora da biste u videokonferenciji mogli pokazati svoje tijelo od glave do pete, tako da profesionalci mogu korigirati vaš obrazac. Budući da su tečajevi mali (10 osoba), imat ćete punu pozornost voditelja.

Cijena: 85 kuna.

 

Meditiranje s budističkim redovnikom

Redovnik Kuniatsu sa sjedištem u Osaki ugostio je u prethodnim godinama više od 4000 korisnika Airbnbija, ponajviše zbog njegovih vođenih meditacija za vrijeme boravka. Sada, kad nam smirenje treba više nego ikada, Kuniatsu nudi grupne sesije putem interneta. Započinje s 20 minuta meditativnog pjevanja, nakon čega slijedi 10 minuta vježbi disanja, a sesija završava pričama i odgovorima na temu budizma, meditacije i još mnogo zanimljivih stvari.

Cijena: 70 kuna.

 

Naučite umjetnost zvučnih efekata

Sasvim drukčije Airbnb iskustvo od vođene meditacije nudi majstorska radionica snimljenih zvučnih efekata, koje vjerojatno uopće ne primjećujete dok gledate film. Domaćin Adam povest će vas u obilazak svog kućnog studija za snimanje u Los Angelesu, gdje je snimio zvučne efekte koji su bili uključeni u filmove „Jumanji 3: Sljedeća razina“, „Izgubljeni“, „Narančasto je novo crno“ i mnoge druge. Zatim ćete to pokušati i sami, recimo drobljenjem celera oponašati lomljenje kostiju. Bit će glasno, to je sigurno.

Cijena: 280 kuna.

 

Uživajte u koncertu tanga

Tango se vratio, ali ovaj put u glazbenom obliku, pa morate sjesti i uživati ​​u njemu. Domaćini María i Kevin znaju kako zabaviti. Pjevačica tanga nominirana za nagradu Grammy i kalifornijski svirač usne harmonike provest će vas kroz povijest tango glazbe, doživljaj upotpunjen s nekoliko izvedbi u živo. Nastup se emitira iz njihove kuće u La Boci, najslikovitije četvrti Buenos Airesa. Dvojac doživljaj naziva „dijelom koktel party, dijelom povijesna lekcija, dijelom koncert uživo“. Nakon gledanja nastupa dua na internetu (Tiny Desk Concert iz radijske postaje NPR), mi smo oduševljeni.

 Cijena: 70 kuna.

Ostavi komentar