Top-10 najatraktivnijih destinacija za krstarenje

Industrija krstarenja nevjerojatno se razvila posljednjih godina i definitivno se udaljila od tržišta umirovljenika i šablonskih godišnjih odmora. Danas se za krstarenje može birati od malih jahti do gigantskih oceanskih krstarica. Odmak je i tematski, pa na izbor stoje kulinarska, avanturistička, sportska, obiteljska, samačka, gay, detektivska, povijesna, istraživačka i ina druga krstarenja. Naravno, pri svemu i dalje jedan od najvažnijih elemenata ostaje – destinacija. Upravo stoga, stručnjaci za krstarenja sastavili su top-10 listu onih najatraktivnijih prema tome kriteriju (obrnutim redoslijedom):

10. Tahiti
Smješten u srcu francuske Polinezije na Južnom Pacifiku, Tahiti je poznat po svojim plažama od crnoga pijeska I nevjerojatno čistom moru. Ako želite to sve vidjeti, ne postoji bolji način nego brodom.

9. Meksička rivijera
Kažu da je pojam “Meksička rivijera” izmislila jedna kompanija specijalizirana za krstarenja, da bi opisala mnoštvo idiličnih malih gradova i laguna na zapadnoj obali Meksika.

8. Novi Zeland
Na Novom Zelandu postoji mnoštvo atrakcija. Ako želite pijuckati lokalna vina u Napieru, pogledati drevna stabla kauri u šumi Waipoua, ići na rafting divljim vodama, istraživati Southern Alps i ploviti do fjordova Milford Sounda, onda će vam vjerojatno trebati dobro nakrcan itinerer krstarenja.

7. Grčka
Iako su sva krstarenja Mediteranom iznimno popularna, krstarenje grčkim otocima nešto je doista posebno, zbog njihove ljepote i uobičajenih bezbrižnih rasporeda tura, bez žurbe i prekratkih zadržavanja.

010-11-6

6. Bermuda
Osamljeno u Atlantskom oceanu, Bermudsko otočje toliko je popularno u svijetu krstarenja da ture s američke istočne obale kreću svakoga dana. Radi se o najmanje nekoliko dana na moru i isto toliko na otočkim plažama i u glavnome gradu Hamiltonu.

5. Prekooceanska krstarenja
Nekada je krstarenje Atlantikom bio jedini način da ga se prijeđe, praksa koja se danas može doživjeti s više luksuza nego ikada, kao i uz prehranu dostojnu najboljih svjetskih restorana. Kompanija Cunard u tu svrhu nudi brod Queen Mary 2.

4. Havaji
Ako si možete priuštiti krstarenje iz Kalifornije na Havaje, to može biti savršen način za početak odmora na tom otočju. Jednom kad stignete, ako se date skinuti s broda, posjetite brojne plaže, vulkane i utočišta morskih kornjača.

3. Aljaska
Krstarenja Aljaskom nisu više previše divlja, barem ne ako ne želite da budu. Na ovakvo istraživanje zemlje čudesa sjevera danas možete povesti i cijelu obitelj. Gotovo sva aljaška krstarenja posjećuju Glacier Bay, Ketchikan, Juneau i Sitku.

2. Mediteran
Krstarenja su iznimno popularan način istraživanja obala Mediterana. Ljeto je glavna sezona, ali jesenska krstarenja iznimno su povoljna i znaju biti savršena, ako vrijeme bude povoljno.

010-11-11

1. Karibi
Niti jedno krstarenje nije popularnije od onoga Karibima. Radi se o svojevrsnom eskapističkom „opijumu“, savršenom za parove na romantičnom izletu, ali i onim obiteljskim s djecom. To znači da postoji mnogo opcija, ovisno o potrebama i željama putnika, a jedino čemu se morate prilagoditi jest platežna sposobnost (luksuz nije jeftin). No, što god odabrali, ne možete pogriješiti.

Ostavi komentar