The Tallest Man on Earth u kinu SC

Popularni švedski kantautor u četvrtak 15.9. prvi put stiže u Zagreb, dovodi ga Žedno uho, a nastupit će u Kinu SC-a.

Iza slikovitog imena The Tallest Man on Earth krije se Kristian Matsson, kantautor rođen prije 33 godine u švedskom gradiću Leksandu. Kad je 2006. objavio svoj EP prvijenac imena “The Tallest Man on Earth” Kristian je odlučno izbjegavao kontakt s novinarima, distancirajući glazbu koju je stvarao od vlastite osobnosti. Vjerovao je da je glazba ta koja treba govoriti za sebe pa je izbjegavao svako fotografiranje i objavljivanje vlastitih podataka u javnost, a jedina komunikacija s vanjskim svijetom bio je The Tallest Man on Earth.

Ipak, objavljivanjem prvog studijskog albuma “Shallow Grave” stvari se drastično mijenjaju. Album nailazi na iznimno topao prijem kod američkih glazbenih medija, među kojima prednjači Pitchfork koji ga svrstava među 50 najboljih izdanja 2008. godine. Prekretnicu u njegovoj karijeri označio je poziv Bon Ivera da im se pridruži na desetodnevnoj američkoj turneji nakon koje nastavlja sa samostalnim nastupima diljem zapadne obale SAD-a. Premda u to vrijeme na sjevernoameričkom kontinentu nije imao niti izdavača, niti distribuciju, samostalni nastupi prolaze iznad svih očekivanja te postaje sve jasnije kako se rađa nova kantautorska zvijezda. Uslijedio je i veliki komercijalni uspjeh, a samim time i rast interesa promotora širom svijeta.

The Tallest Man on Earth je prošle godine po prvi put krenuo na turneju s četveročlanim pratećim bendom, istim onim s kojim ćemo ga gledati na njegovom premijernom zagrebačkom koncertu. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku te na njihovima web stranicama. Cijena je 120 kuna dok će na dan koncerta, ako ulaznica ostane, bit 150 kuna.

Ostavi komentar