The Strange: „Not Now Not Ever“

„The Strange ponovo pucaju visoko“, kaže naslov promo teksta za EP s nove tri pjesme te skupine. I pogađa točno u bit. Naime, novi materijal, pod naslovom „Not Now Not Ever“, zvuči sjajno, ambiciozno i ide korak dalje od dugosvirajućeg prethodnika „Echo Chamber“ iz 2018., naveliko hvaljenog od domaće i strane kritike.

Tri nove spomenute pjesme (naslovna, „Suffering Jukebox“, „Age of Consent“) svojom očekivanom mješavinom americane, alt-countryja i indie rocka, zaokupljaju slušatelja već na prvo slušanje.

I dalje su tu amalgam američkoga i europskog zvuka, iznimna zanatska vještina i njihov već zaštitni ugođaj prigušenog svjetla i ugodne tame, ali je sve nekako dorečenije, odiše lakoćom i nudi definirani stil koji će se ponovo svidjeti poklonicima, kritici i vjerojatno povećati raspon njihove publike.

Podsjetimo da je The Strange američko-hrvatski projekt predvođen 61-godišnjim Chrisom Eckmanom, kantautorom iz Seattla s adresom u Ljubljani, inače ključnom osobom nekadašnje, u nas vrlo omiljene skupine The Walkabouts.

Postavu još čine vrsni i izvanserijski glazbenici Dalibor Pavičić (ex-The Bambi Molesters), Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola i Jasmin Đečević (riječki My Buddy Moose) te Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić.

Usprkos uvjetima u kojima danas svi živimo, ta je osmorka u riječkom studiju G.I.S. Mateja Zeca uspjela snimiti izvrstan EP zarazne energije koji u budućnosti obećava novi, uzbudljivi materijal. Pomalo iznenađuje odabir snimljenih pjesama jer se tu osim autorske, naslovne „Not Now Not Ever“ nalaze i dvije obrade. Radi se o iznimno zanimljivim verzijama skladbi „Suffering Jukebox” (Silver Jews) i „Age of Consent“ (New Order).

Ukratko, vrlo dopadljiv ali nimalo „tanak“ EP koji donosi mnogo zanimljivih trenutaka, bezvremenski uradak koji će vas s lakoćom odvesti u čaroban glazbeni svijet The Strangea. Svakako nabavite (izdanje je isključivo digitalno).

 

Ostavi komentar