TAMARA KAMIKAZE

Pictorial ovog broja krasi prelijepa Tamara Kamikaze, 28-godišnja Splicanka sa stalnom zagrebačkom adresom. Tamara, članica agencije za alternativne modele DAMNmodels, je pin up model, a tim se poslom počela baviti prije četiri godine.

– Modelingom sam se počela baviti po dolasku u Zagreb, a sve je počelo nakon upita fotografa za suradnju. Snimanja su se počela redati jedno za drugim, a moj portfolio se gradio… – prisjeća se Tamara početaka pred objektivom te odmah dodaje da joj se u svemu tome najviše dopada mogućnost kreativnog izražavanja i stvaranja nečeg lijepog.
– Od kada sam postala aktivnija u tom poslu, imam sve veću kontrolu nad onim što radim. Sudjelujem u većini segmenata pri stvaranju fotografija, od biranja samog outfita, lokacije, teme, uređivanja frizure i šminke, usklađivanja modnih detalja i nabavljanja zanimljivih rekvizita.

Tamara surađuje s brojnim inozemnim brendovima kojima nudi „puni paket“ – od kompletne organizacije snimanja, dostavljanja unikatnih fotografija, do promocije na društvenim mrežama i njezinoj web stranici tamarakamikaze.com te predstavljanja tog brenda u što boljem svjetlu u svojoj bazi fanova na facebooku koja konstantno raste. Dosad je radila je s nebrojeno mnogo modnih marki od kojih ističe njemački Rumble 59, švedski Daisy Dapper, britanski Collectif, a odnedavno se može pohvaliti i suradnjom s također britanskim Rocket Originalsom i Heydayom.
– Mislim da je u zadnje vrijeme pin up kao stil odijevanja sve popularniji u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. No, sam pin up modeling kod nas je nažalost neznatan, postoji tek nekoliko djevojaka koje se time bave i vecinom surauju sa stranim modnim brendovima – pojašnjava Tamara koja se osim modelingom, bavi i profesionalnim šminkanjem. Završila je Illamasqua PRO Master školu i stekla meunarodnu diplomu make up artista što se, moramo priznati, po njenom besprijekornom izgledu itekako vidi.

Ima nekoliko tetovaža i svaka od njih označava određeno razdoblje života te, kako priznaje, svaka priča svoju priču koje su osobne i želi ih zadržati za sebe. Životne uzore vidi u uspješnim osobama, pozitivnim, kreativnim i dobrim ljudima, a inspiraciju crpi iz starih fotografija te na moderan način oživotvoruje pedesete i šezdesete godine prošlog stoljeća.

Slobodno vrijeme najradije provodi sa svojim zaručnikom, a najčešće je to na kakvoj dobroj rockabilly svirci ili odlaskom na festivale toga tipa kao što su Tear it up u Medulinu i Trash & Burn u Svetom Martinu na Muri. U budućnosti bi svakako voljela posjetiti i neke veće festivale u Španjolskoj i Velikoj Britaniji, a jednom i onaj čuveni u SAD-u: Viva Las Vegas Rockabilly Weekend koji se održava u Gradu grijeha.

Fotografije: Violeta Šunić
Tekst: Zdeslav Novak
Interijer: Muzej automobila Ferdinand Budicki
Styling: Heyday! & Banned
Frizura: “Majin ukrasni kutak”

Ostavi komentar