Sinatrina kuća

Dobri prijatelji Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford i Joey Bishop bili su poznati po svojim šou-nastupima iznenađenja u Las Vegasu, u kojima bi jedan od njih imao angažman, a drugi bi se pojavili “nenajavljeno” i oduševili publiku. Hoteli u Las Vegasu privlačili su turiste i strastvene kockare stavljajući na svoja reklamna platna naslove poput “Nastupa večeras – Frank Sinatra…, možda Sammy, a možda i Dean”. Njihovi šou-nastupi u Las Vegasu uvijek su bili rasprodani.

Nakon gotovo 20 godina nastupanja u Las Vegasu, Sinatra je poželio imati mjesto za privatnost gdje bi se on i njegovi prijatelji mogli družiti u povremenim pauzama, daleko od silnih obožavatelja. Stoga je 1967. sagradio kuću na pet hektara zemljišta, 1310 metara iznad Palm Springsa i Coachella doline. Nazvao ju je “Villa Maggio”, prema liku iz čuvenog filma iz 1953. „Odavde do vječnosti“ za kojeg je dobio Oscara za najbolju sporednu ulogu (vojnik Angel Maggio).

Danas je kuća na prodaju, a to je tiha, privatna oaza za odmor koju je Sinatra oduvijek priželjkivao. U Villi Maggio, spojio je najbolje od oba svoja svijeta, bila je savršena za zabavu sa svojim prijateljima kako bi ublažio depresiju, a opet i kao mjesto samo za njega kad je želio biti na miru. Taj spoj je tako dobro funkcionirao da je na tom rustikalnom imanju obitavao dugi niz godina, gotovo do svoje smrti. Kuća se sastoji se od tri zgrade i smještena je visoko na stjenovitom brežuljku, okruženom erodiranim stijenama i s prekrasnim pogledom. Sagrađena u rustikalnom stilu od toplog drva, lokalnog kamena i sa sedam kamenih kamina u glavnoj zgradi, sastoji se od dvije kuhinje, blagovaonica i dnevnih soba, radnom sobom, pet spavaćih soba i šest kupaonica.

Uz kuću se nalaze blokovi za goste s dvije spavaće sobe, kupaonicom, dnevnom sobom s kaminom i potpuno opremljenom kuhinjom. Odvojena gostinjska kuća ima dva kata s malom kuhinjom, kupaonicom, kamenim kaminom i terasom s pogledom. Također ima vlastiti generator, vodeni toranj i bunar. Zgrada s bazenom ima veliku prostoriju s kamenim kaminom, dvije spavaće sobe, dvije saune i mini-kuhinju s pogledom na bazen i tenisko igralište. Mnogo mjesta za spavanje pokazalo se korisnim. Jer tko se želi spuštati brdskom stazom nakon pijančevanja cijele noći ili vikenda od svih tih ludih zabava? Privatni heliodrom omogućava gostima da polijeću i slijeću s njega.

Kuća smještena na planinskom granitnom platou iznad Palm Springsa, možda ima najjaču vezu s pravim Sinatrom. Sagrađena je prema njegovim osobnim uputama kako bi zadovoljila njegove jedinstvene unutarnje potrebe. Iako je većina kuće adaptirana kao, recimo, komercijalizirana kuhinja, mnogo Sinatrinog vlastitog identiteta još je vidljivo u njoj, uključujući tajna vrata, poster u kupaonici i Ronson foodmatic. Obitelj sadašnjeg vlasnika bili su Sinatrini prijatelji i jedini su stanovnici kuće nakon što je on u njoj živio. Prodaje se za 3,9 milijuna američkih dolara.

Photo credit:  SBC Global

Ostavi komentar