Šesto izdanje Rovinj Jazz Festivala

Rovinj i Maistra ovog će ljeta tradicionalno ugostiti svjetski poznate jazz izvođače koji će tijekom tri srpanjska vikenda nastupiti u prostorima bivše tvornice duhana u samom centru grada. Festival će otvoriti nastup jednog od najpriznatijih i najkarizmatičnijih jazz umjetnika koji je stupio na scenu 90-tih godina prošlog stoljeća te dva puta bio nominiran za nagradu Grammy. Saksofonist Joshua Redman (na slici lijevo) petak 8. srpnja, sa svojim će kvartetom izvesti spoj tradicionalne instrumentacije akustičnog jazza s progresivnim stavom i modernim zvukom.

Dan kasnije na istoj pozornici nastupit će Lizz Wright, glazbenica koja je već na početku karijere postala jedna od najimpresivnijih vokalistica svoje generacije, a svojim je albumima zauzela sam vrh Billboardove ljestvice top modernih jazz albuma. Vikend nakon rovinjska će publika moći uživati u obradama temperamentne tango glazbe ali i izvorne adaptacije latino glazbe i jazz djela. Koncert Stefana Milenkovića &Marka Hatlaka koji svoj sastav prikladno nazivaju „Tango Compas“, publiku će odvesti na uzbudljivo putovanje od Južne Amerike do srca Europe, od kolijevke tanga do modernih remek djela.

U subotu, 16. srpnja, festivalsku pozornicu će zauzeti još jedan virtuoz koji ujedno slovi kao jedan od najvećih umjetnika našeg vremena, Nicholas Payton koji će nastupiti sa svojim triom u pratnji vokalistice Jane Monheit (na slici desno). Ovogodišnji festival završit će 22. srpnja nastupom Amire Medunjanin, jedne  od najpoznatijih interpretatorica sevdaha i sevdalinki. Amira je  već imala prilike predstaviti se publici u sklopu festivala prije tri godine, a o kakvoj je vokalistici i osobnosti riječ možda najbolje govori činjenica da je prozvana bosanskom Billie Holiday.

Prisjetimo se,  festival je u posljednjih pet godina svog postojanja ugostio gotovo 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od najvećih svjetskih jazz imena poput George Bensona, Dee Dee Bridgewater, New Gary Burton Quarteta, Christian McBride Tria, Johna Patituccia, Danila Pereza & Briana Bladea ili pak Regina Carter Quinteta ali i mnoga druga.

Ulaznice za Rovinj Jazz Festival dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i online putem www.eventim.hr (kompletan popis prodajnih mjesta na www.eventim.hr/hr/outlets).

Ostavi komentar