Šarmantno utočište Roberta Redforda

Holivudska legenda, glumac, redatelj i umjetnički mecena Robert Redford nedavno je napunio 82 godine i objavio da se napokon povlači iz svijeta glume. Njegov posljednji film “The Old Man & the Gun” – u kojem glumi zajedno sa Sissy Spacek i Casey Affleckom – istinita je priča o bjeguncu iz zatvora u sedamdesetoj godini, a doživio je hvalospjeve kritike i publike. Desetljećima je Redfordovo stalno boravište bilo u Utahu, gdje se nalazi i njegov Sundance Institute, no on i supruga, umjetnica Sibylle Szaggars, posjeduju i rezidenciju u Napa Valleyu (Kalifornija), gdje uživaju u svojim hobijima i ugošćuju obitelj i prijatelje. Nakon četrnaest godina odlučili su se vratiti u Zaljevsko područje San Francisca, bliže obitelji, te staviti svoje voljeno imanje na prodaju.

Danza del Sol, Redfordovo šarmantno utočište u Napi, proteže se na 40 000 kvadratnih metara, zaštićeno je šumom i bujnom vegetacijom, sve prožeto šetnicama. Imanje se sastoji od glavne kuće, gostinjske kuće i dvije velike garaže. Glavna je zgrada “skromna” (bar prema standardima holivudskih mogula), ima “samo” tri spavaće sobe, četiri kupaonice, velik dnevni boravak, knjižnicu /ured, osunčanu bijelu kuhinju i blagovaonicu. Otvoreni kamini protežu se cijelom kućom.

Gostinjska kuća uređena je na starinski način. To je velik otvoreni prostor kojem svjetlost daju francuska vrata duž cijelog zida. U jednoj od garaža nalazi se umjetnička radionica i studio za vježbanje. S otvorenih prostora, s terasama uz bazen, spa i vanjskim blagovaonicama pružaju se prekrasni pogledi, a idealni su za zabavu i opuštanje. Danza del Sol Roberta Redforda prodaje se za 7,5 milijuna dolara.

 

Ostavi komentar