Royal Mail slavi 60 godina Rolling Stonesa

 

Britanski Royal Mail odao je počast legendarnim Rolling Stonesima izdanjem 12 posebnih maraka kojima slavi 60. godišnjicu sastava. Izdan je glavni set od osam maraka koje prikazuju nastupe na raznim koncertima tijekom njihove zvjezdane karijere, te još četiri marke sa skupnim fotografijama članova, kao i minijaturni listovi maraka. Glavnih osam maraka s fotografijama Stonesa na pozornici, potječu s njihovih koncerata širom svijeta. Zasebni minijaturni list sadržava dvije fotografije Stonesa zajedno te dva njihova slavna, povijesna postera određenih turneja. Marke su krenule u opću prodaju 20. siječnja, a prije toga mogle su se naručiti putem interneta i telefona (za najstarije filateliste).

Marke posvećene jubileju čuvenog benda dostupne su u brojnim verzijama, uključujući prezentacijski paket, ograničeno izdanje Prestige Stamp Book, kao ingot srebrne marke, omotnice sa žigovima s prikazom postera turneja Bridges To Babylon i Licks te još mnogo toga. Suradnju između sastava i Royal Maila organizirao je Bravado, odjel za upravljanje robnim markama i životnim stilovima Universal Music Groupa. Marke se pojavljuju početkom godine u kojoj sastav slavi 60. godišnjicu, a koju obilježava njihov prvi nastup pod imenom The Rolling Stones, koji se održao 12. srpnja 1962. u londonskom Marquee Clubu. Radi se o tek četvrtom primjeru da je Royal Mail posvetio posebno izdanje maraka nekoj glazbenoj skupini. Prije Stonesa, kraljevska se pošta na taj način naklonila Beatlesima 2007, Pink Floydu 2016. i Queenu 2020.

„Malo je glazbenih skupina u povijesti rocka uspjelo stvoriti tako bogatu i ekspanzivnu karijeru kao Rolling Stonesi. Oni su snimili neke od najpoznatijih i najvrjednijih albuma moderne glazbe, popraćene revolucionarnim nastupima uživo koji su njihov zaštitni znak”, rekao je povodom izdanja David Gold, direktor javnih poslova i poslovne politike Royal Maila“.

Ostavi komentar