Romeo i 13 umjetnika za očuvanje prirode

Romeo Magaš, Silva Krajačić, Romeo Ibrišević, Miljenko Bengez, Ružica Rašperić  (direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije) i Korana Gjalski Filipović

Do 15. ožujka u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, otvorena je izložba „Očistimo Hrvatsku od auto-olupina powered by Renault“.

Fotograf, novinar, eko-borac i osnivač udruge „Zelene stope“ Romeo Ibrišević, prije četrnaest godina započeo je akciju “Očistimo Hrvatsku od auto-olupina”. Nakana je bila osvijestiti građane o važnosti očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva.

Uz pomoć mnogih zaljubljenika u prirodu te uz potporu tvrtke Renault Nissan Hrvatska i Zagrebačke županije, tijekom akcije prošao je više od 200 000 kilometara uklonivši više od 15 000 automobilskih olupina iz nacionalnih parkova i parkova prirode.

Posebnu podršku pružilo mu je i više od dvadeset istaknutih hrvatskih slikara koji su na Romeove fotografije olupina otisnute na slikarsko platno, intervenirali svaki svojim stilskim izričajem i iz te dokumentarne građe stvorili nova umjetnička djela koja još više naglašavaju važnost očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva.

Na izložbi su predstavljena djela umjetnika koji žive i rade u Zagrebačkoj županiji – Korana Gjalski Filipović, Svjetlan Junaković, Milan Trenc, Jugan Splivalo, Vatroslav Kuliš, Miljenko Bengez, Romeo Magaš, Milan Komljenović, Izvor Oreb, Silva Krajačić, Emilija Karlavaris i Bachrach & Krištofić.

S obzirom na znatan porast dolazaka stranih i domaćih gostiju u Zagrebačku županiju, čiji motiv dolaska je i boravak u prirodi, organizatori ovom izložbom žele skrenuti pažnju na važnost očuvanja okoliša.

Korana Gjalski Filipović i Romeo Ibrišević

Ostavi komentar