Njujorški ured Jay-Z-ja

 

Okruženi galerijama u njujorškoj četvrti Chelsea, novi uredi Roc Nationa savršeno se uklapaju u zbirku moderne umjetnosti osnivača kompanije i repera Jay-Z-ja izloženu posvuda u tom prostoru. Arhitekt Jeffrey Beers dizajnirao je elegantno okruženje za rad koje savršeno nadopunjuje impresivan popis talenata koje okuplja tvtka, kao i njezinih drugih kreativnih pothvata namijenjenih zabavi. Prvo što tu posjetitelj primijeti jest da je prostor otvoren, transparentan i hrabar, uz naglašenu želju da se zaposlenici osjećaju kreativno i bez osjećaja zapreka u pogledu iznošenja ideja. Mješavina materijala uključujući brušeni beton i pocrnjelo metalno uokvireno staklo, uparena je s toplim detaljima od orahovine i zidnim oblogama s teksturom što rezultira sofisticiranim, ali udobnim prostorima.

“Od početka smo htjeli uhvatiti i izraziti modernu, vodeću kulturu Roc Nationa. Dizajn je morao biti hrabar i neustrašiv… Po svim katovima dizajnirali smo prostore za odmor kako bismo potaknuli okupljanja i povezanost između osoblja i posjetitelja”, kaže Beers.

Savršeno u pandemijsko doba, odlučili su zatvoriti pojedinačne urede iza uokvirenih staklenih stijena koje održavaju hodnike ispunjene svjetlom. Bijeli zidovi, betonski podovi i crni detalji čine čistu pozadinu modernog namještaja i suvremene umjetnosti. „U Roc Nationu potiču se individualnost i kreativnost, pa osoblje može slobodno urediti svoj radni prostor, prema vlastitoj želji“, govori Beers. Kružna soba djeluje kao kazalište društvenih medija s kombinacijom udobnih zakrivljenih sofa i radnih stolova, a umjetnik iz Toronta, Ranbir Sidhu, osnivač tvrtke Futurezone, dizajnirao je crno-bijeli papirnati stolić-avion. Sidhi, inače, redovito izrađuje komade koje od njega naručuju Drake i Jay-Z.

Četiri direktorska apartmana posebno su dizajnirana za svakog od rukovoditelja tvrtke, sa stambenom estetikom i individualno odabranim namještajem koji djeluje luksuzno, ali i vrlo udobno. U Jay-Z-jevom uredu, kao i u cijelom sjedištu, umjetnička djela, prvenstveno afroameričkih umjetnika, sjaje na pozadini neutralnih gipsanih zidova i glatkih staklenih kućišta. Za razliku od umjetničkog programa sjedišta Roc Nationa u Los Angelesu (koji više naginje prema talentima u usponu), uredi na Manhattanu bogati su prepoznatljivim umjetninama trenutačno najpoznatijih imena.

Ostavi komentar