MozART group: glazbeni kabare koji spaja klasičnu glazbu i komediju

U sklopu 37. Večeri na Griču, u Galeriji Klovićevi dvori  1.srpnja nastupit će MozART group – četvorica poljskih glazbenika koji su do sada proputovali četiri kontinenta i više od 50 zemalja, održali više od 4000 koncertnih izvedbi spajajući klasičnu glazbu i komediju, pružajući jedinstven doživljaj i mladima i starima.

Prepun iznenađenja i po svemu čudesan, MozART group genijalan je izvor uzvišene ludosti. Ne uvijek ozbiljni, ali uvijek urnebesni. Nedvojbeno – jedinstveni! Predložak im je klasična skladba čije teme i strukturu analiziraju s iznimnom pronicavošću. Teme potom obogaćuju glazbenim asocijacijama, briljantnim, sjajnim i nadahnutim idejama. Konačan rezultat ostavlja slušatelje u stalnoj začuđenosti, oduševljene, nasmijane i ganute do suza.

Dobitnici su brojnih prestižnih nagrada u Europi, među njima i posebnog priznanja Ministarstva kulture Republike Poljske za izvanredna postignuća u povodu 15. obljetnice djelovanja, kao i triju glavnih nagrada na 10. Festivalu umjetnosti burleske u St. Etienneu u Francuskoj.

„Postojimo unatoč strogoj formalnosti velikih koncertnih dvorana, usprkos životnoj dosadi klasičnog glazbenika, fanatičnim ljubiteljima klasične glazbe, usprkos fanovima rocka, rapa ili popa koji se boje klasične glazbe. Štujemo našu Muzu s duhovitom ironijom i sigurni smo da ona nema ništa protiv!“ (MozART group)

Ulaznice po cijeni od 100 kn potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Ostavi komentar