LUCIJA GRMUŠA

Lijepa Lucija Grmuša, sada ponosna nositeljica titule Queen of Croatia, prvi je put zablistala na naslovnici našeg časopisa prije dvije godine i to u sportskom, fitness izdanju. Tada je imala samo 18 godina, završila gimnaziju, upisala fakultet te započela s ozbiljnim treninzima u teretani.
– Ta je naslovnica označila prekretnicu u mom životu i novi profesionalni početak – otkriva nam Lucija, a na pitanje što se u te dvije godine kod nje promijenilo, odgovara:
– U ove dvije godine bila sam posvećena fakultetskim obavezama i treniranju u teretani za bikini fitness natjecanja, ali najveća promjena je moja nova titula – Queen of Croatia!

Ova doista prelijepa 20-godišnjakinja prijavila se na izbor jer je, kako sama kaže, željela iskoristiti priliku kakva je moguća jednom u životu i ostvariti san svake djevojčice koja mašta da će jednom nositi krunu. Lucija nastoji biti što neovisnija, ali priznaje da su joj najveća podrška njeni roditelji bez čijeg sigurnog oslonca bi sve bilo znatno teže. Trenutno se priprema za svjetsko natjecanje koje će se održati početkom prosinca u Poljskoj: – Radim na dobroj prezentaciji sebe i zemlje koju predstavljam kroz svečanu haljinu Linea Exclusive i nacionalnu haljinu etno dizajnerice Mine Petre, obje su haljine u fazi izrade. Održavam svoj izgled svakodnevnim treninzima i zdravim načinom života, a uz to pohađam sate pjevanja kako bi usavršila svoj talent koju ću također prezentirati. Tu su i snimanja za promotivni video kojim ću se predstaviti na svjetskom natjecanju… Skromno je dodala da nema očekivanja, ali da daje svoj maksimum i dopušta da je ishod iznenadi. Kako je zbog nove titule postala znatno više medijski eksponirana, ima više obaveza i manje slobodnog vremena, ali to joj ne smeta jer je, otkriva, shvatila važnost prioriteta.

– Umjetnički sam tip i zbog toga najviše uživam u snimanjima.
Upitali smo je i tko su joj uzori, a tu nas je pomalo iznenadila odgovorom:
– Nemam uzore jer nitko nije nepogrešiv i svatko ima pravo na svoj život i odluke.
Otkrila nam je da jako voli poučne životne priče i iskustva, inspirativne osobe i općenito pozitivan stav. Hobiji su joj zbog brojnih obaveza trenutno svedeni na minimum, ali ova svestrana ljepotica obožava pjevati, plesati latino plesove, trbušni plesa i ples na šipci, voli i svirati klavir i flautu te učiti nove jezike. Kaže da se najbolje opušta treningom:
– Volim se opustiti, točnije izbaciti sve negativne emocije jakim i eksplozivnim treningom. No ponekad dobro dođu i oni klasičniji načini opuštanja poput dobre knjige, filma, glazbe, kave, masaže ili šopinga.
Lucija voli različite vrste glazbe, a trenutno su joj najdržai r’n’b i kvalitetan rap:
– Bitno mi je da je beat upečatljiv i da pjesma ima motivirajući, inspirativan tekst. Od filmova obožavam stare kultne filmove kao što su Gooniesi, Prljavi ples, Kum, Plava Laguna…
A na pitanje gdje se vidi za 10 godina najprije duhovito uz smijeh odgovara: “Nadam li se opet naslovnici?”
Zatim dodaje da nema neke strogo definirane planove, da smatra kako sadašnjost valja cijeniti jednako kao budućnost jer nam ona kroji temelje za buduće dane:
– Željela bih biti sretna, uspješna na svim životnim poljima, zdrava, aktivna, puna ideja i elana za nove pobjede…
Priznala nam je na kraju i da voli pročitati horoskop i tumačiti snove, no zanimalo nas je ima li ova ljepotica vremena i za ljubav?
– Ljubav ne traži vrijeme. Voli se svaki dan.

Fotografije: Joanna Paciorek & Josip Čekada
Tekst: Nika Ostoić
Haljina: Linea Exclusive
Make-up: Zdenka Mihelj
Frizura: Mirjana Draksler
Kruna: Argento Exclusive

Ostavi komentar