Lea Mardešić

 

Lea Mardešić je prva Komiška u našem časopisu. Ova 19-godišnja vlasnica osmijeha od milijun dolara kaže kako niti jedna njezina sumještanka nikad nije krasila stranice ne samo Jet-set magazina, nego ni bilo kojeg drugog časopisa.

– Malo sam se raspitala po Komiži i nitko se ne sjeća da je ijedna cura iz mojeg malog mista bila model profesionalnom fotografu. To me čini još sretnijom i ponosnijom – pa ja ovdje predstavljam svoju divnu Komižu! – smije se Lea pokazujući svoje biserne zube.
Zaljubljena u svoje sunčano mjesto, priznaje da je divno bilo odrastati jureći slobodno ulicama po kojima nema prometa, a svi njezini vršnjaci uglavnom su bili jedna velika ekipa. Pa ipak, dođe tako vrijeme kada Komiža, ma koliko mitski lijepa, postaje premala…
– Početak srednje škole je u stvari bio taj trenutak. Imala sam sreću da su moji i u Splitu, pa sam često tamo nalazila zabavu koje možda na Visu nije bilo.

O povijesnom, a u stvari napuhanom antagonizmu Višana i Komižana niti ne želi razgovarati, u njezinom svijetu toga nema, lijepi su joj i dragi podjednako i Vis i Komiža. Na jesen će upisati fakultet, nije još sigurna da li u Splitu ili u Zagrebu. Split dobro poznaje, voli otići u klub Central, na house ili r&b, što je njezin izbor glazbe; pogleda i poneku kazališnu predstavu, ode u kino. Uglavnom, Lea diše i živi punim plućima, a kad je pitamo o dečku odgovara kako trenutno nije u vezi i osjeća se sasvim slobodno.

Velika joj je želja proputovati svijetom: najprije Španjolska i grčki otoci, onda Tajland te njezin izbor broj jedan – Brazil!
– Htjela bih potrčati po pijesku Copacabane, možda tamo i snimiti neki pictorial.
Da netko ne bi krivo shvatio, ne utvara si Lea da će od modelinga zaraditi milijune, da će živjeti od toga. Ovo je za nju samo hobi, pa tako niti nema uzora u tom svijetu. Sve donedavno je mislila da se ovakve prilike događaju „nekom drugom“, pa je bila pomalo i skeptična oko ideje za poziranje našoj Violeti u zagrebačkom Maksimiru. No, trema je nestala u trenu.
– Dok me šminkerica pripremala, popričala sam s fotografkinjom i trema se iz minute u minutu topila. Ubrzo je poziranje postalo pravi užitak i doista jedva čekam neku sljedeću prilku – smije se najljepša djevojka Komiže, Visa i okolice.

Fotografije: Violeta Šunić
Šminka: Željka Janković – Zexy

Ostavi komentar