Krstarenje u velikom stilu

 

Mnogi putnici drže da je putovanje na luksuznim brodovima za krstarenje najbolji način da se upoznaju nova mjesta širom svijeta, no samo neke od kompanija koje se bave tom vrstom turizma doista su dorasle tom superlativu, a samo neki od njihovih brodova pružaju doživljaj bez premca. Evo deset najboljih:

Crystal Esprit
Prva jahta istoimene luksuzne kompanije prima 62 putnika, a zime provodi na Sejšelskim otocima u Indijskom oceanu. Bez obzira volite li kupanje u tirkiznom moru, igranje s baby kornjačama ili pogled na gigantske palme coco-de-mer, ovo je idealan brod za vašu bazu.

Aria Amazon
Kompanija Aqua Expeditions vlasnik je ovog broda koji plovi peruanskom prašumom, posjećuje autentična sela i putnicima omogućuje doživljaj pecanja (ulov: piranje). Brodski restoran služi lokalne specijalitete – ceviche, riječnu ribu, salatu od srca palme…

Nour El Nil’s Meroë
Doživljaj suvremenog faraona pruža izležavanje među mekanim jastucima punjenim egipatskim pamukom, na palubi ovog broda, dok klizi koritom veličanstvenog Nila, uz pogled ispunjen palmama datula, jatima ibisa i hramovima poput Edfua i Kom Omboa.

Scenic Spirit
Prošle godine porinuti brod za 68 putnika ukrašen je orhidejama, a svaki brodski apartman ima i vlastiti balkon. Krstarenje rijekom Mekong pruža mogućnost posjete samostanu u starom kambodžanskom glavnom gradu, Oudongu, gdje vas može blagosloviti monah.

Vela
Budući je većina posade ovog ponosa kompanije Island Windjammer (brod prima samo 26 putnika) potječe s Kariba, putnici uživaju savjete iz prve ruke, bilo da se radi o kupovini ili lokalnim barovima. Na otoku St. Lucia obvezan je Riblji party u Rodney Bayu (petkom).

Paul Gaugain
Ovaj čuveni brod za krstarenje izgrađen je s plitkim profilom, da bi mogao nesmetano lutati polinezijskim lagunama. Kompanija na brod redovito poziva lokalne pjevače i plesače za nastupe na brodu, a na raspolaganju su i tretmani parfemskim uljem od tahićanskih gardenija.

Viking Sky
Nakon dana provedenih u Tallinnu ili večeri u Švedskoj kraljevskoj operi u Stokholmu (sve dio Baltičke ture), najbolje je vratiti se na brod i na skandinavski se način najprije relaksirati u vrućoj sauni, a potom se premjestiti u hladnu „snježnu sobu“. Ostatak večeri i noći može biti klasično užitan.

Le Ponant
Ljepotan s tri jarbola posjećuje veliki raspon malih luka zapadnoga Sredozemlja i lokacije na obali Korzike. Omiljena zabava: nazdravljanje čašama Veuve Cliquota, uz Laduréeove macarone.

Aranui 5
Ovo iznimno plovilo, koje je križanac između broda za krstarenje i teretnjaka, ima savršenu posadu koja se stalno dokazuje na 14-dnevnom krstarenju zabačenim Markižanskim otočjem na Južnom Pacifiku. Posada postaje dio vaše obitelji dok vas vodi drevnim tiki nalazištima i tropskim vrtovima…

Queen Mary 2
Perjanica slavne Cunardove flote, trupa posebno projektirana za plovidbu većom brzinom, putnika potpuno uroni u britanski način života. Prelazak Atlantika najugodinije je provesti u brodskom Golden Lion Pubu (zabavne večeri, bezbrojne čaše piva i fish-and-chips).

 

Ostavi komentar