Greta Gardner

Sredinom svibnja vratila se iz grada grijeha, zabave i kocke Las Vegasa, s najvećeg svjetskog natjecanja pin up modela „Viva Las Vegas”

Greta Gardner pseudonim je hrvatskog rockabilly & pin up modela Ivane Benko, koja je pod ovim umjetničkim imenom stekla zavidnu reputaciju u svijetu pin up i rockabilly modelinga. Njezin put i karijera odveli su je iz rodnog Čakovca na brojna putovanja po Kini, Japanu, Parizu, Londonu, Rimu, Oslu, Veneciji i gotovo svim europskim metropolama. Sredinom svibnja vratila se iz grada grijeha, zabave i kocke Las Vegasa, s najvećeg svjetskog natjecanja pin up modela „Viva Las Vegas“.

Već sam poziv koji je dobila od organizatora dovoljno joj je priznanje za njen rad i pojavljivanje u mnogobrojnim časopisima i editorijalima, a Greta je na tom skupu odlično predstavljala i sebe i Hrvatsku. Štoviše, odradila je fantastičan photo session s jednom od najcjenjenijih fotografkinja u pin up svijetu – Suzana Andrea, znana pod pseudonimom Vestige, fotografirala je brojne svjetski poznate pin up modele kao što je, recimo, Dita Von Teese. Sudjelovanje u finalu „Viva Las Vegas“ Greti je donijelo unosne poslovne ugovore s modnim kućama i odjevnim brendovima, a kako  već dulji niz godina kao zaštitno lice zastupa neka od najznačajnijih imena u tom svijetu (poput Von 50), takav rasplet događaja zapravo je bio i očekivan.

Na domaćem pak tržištu Gretu možete gledati kao glavnu protagonisticu spota Psihomodo popa „Ako želiš biti moja“. Ova profesorica povijesti trenutno živi u Zagrebu, radi u Državnom zavodu za statistiku, a njezino umjetničko ime spoj je njezina dva najveća uzora u povijesti pin up kulture – bezvremenskih diva Grete Garbo i Ave Gardner. Gretu uskoro čekaju nova putovanja i suradnje u svijetu modelinga, no ona već pomalo stvara temelje nečeg novog. Stekavši dodatno zvanje stručnjaka u digitalnom marketingu, odlučila je djelokrug zanimanja proširiti i na kostimografiju, posao stilista, a ujedno dizajnera i pokretača vlastitog odjevnog brenda. Zaželimo joj sreću u ostvarivanju snova i poslovnih ambicija…

Fotografije: Violeta juras
Tekst: Stjepan juras
Styling: RAD Polewear
Interijer: Hotel Royal Airport (Velika Gorica) & Big Boys Burger Bar (Zagreb)
Nakit: Korkyra Jewelry

Ostavi komentar