Estetska kirurgija za muškarce: Kako vratiti ponos?

Kad se govori o estetskoj kirurgiji Jet Set magazin uvijek je bio ispred svoga vremena i preporučao vam samo najbolje od najboljeg, budući da već desetljećima pratimo i na najkonkretniji način svojim čitateljima prezentiramo njezine uspjehe i dostignuća. Međutim, došlo je  doba da naši čitatelji i sami sve češće požele biti poput „lica s naslovnica“. U našem vodiču kroz estetsku kirurgiju u muškom svijetu, konzultirali smo se s nekim od najvećih stručnjaka u Hrvatskoj.

Estetska kirurgija novog doba jedna je od najsofisticiranijih grana medicine, a uspjesi i inovacije na tom polju rastu gotovo istom brzinom, ako ne i brže od uspjeha i inovacija na području informatizacije (dovoljno će vam biti da zamislite kapacitet i radnu memoriju računala s kraja osamdesetih ili da se prisjetite svojih prvih mobilnih telefona).

Tijekom razvoja i populariziranja estetske kirurgije, sve što je javnost mimo struke i stručne literature mogla znati, jesu medijske informacije, pretežito iz industrije zabave, konkretnije – iz filmske i glazbene industrije. Međutim, sukladno prirodi tih medija, informacije koje su u javnost stizale bile su uglavnom tračerskog karaktera, kojima je estetska kirurgija bila zabavna uglavnom ili isključivo samo kada je bila loše urađena ili je netko s njom pretjerao (Mickey Rourke, Michael Jackson itd.). Naravno, kako je u samim povojima moderna estetska kirurgija bila dostupnija samo imućnijim osobama, loši zahvati na licima i tijelima velikih zvijezda estetsku su kirurgiju počele svrstavati u sferu nečeg što je samo hir onih koji ne znaju kud bi s novcem, a o pravim učincima i velikom uspjehu pisalo se mnogo manje, jer većinu medija zanimaju skandali, a ne uspjesi.

Ipak, posljednjih godina životni standardi su se rapidno mijenjali i to ne samo u kvaliteti života i u financijskom smislu. Biti lijep, biti fit, biti „sređen“, paziti na sebe, na svoje tijelo i životne navike, u vrlo kratkom roku postale su nove odlike i standardi macho muškarca, ostavljajući stare standarde i obilježja u ropotarnici povijesti.

Muški odjeli u drogerijama sve su veći i bogatiji, saloni ljepote gotovo pa u 40%-tnom omjeru bukiraju muškarce na tretmane, a trajna depilacija i korištenje filera i brojni moderni neinvazivni  tretmani u muškom svijetu doživljavaju pravi preporod. U muškom svijetu šaljivo se zna reći kako je „jedno mjesto“ muški ponos, no ako razmislite više od dvije sekunde vrlo brzo ćete uvidjeti da „ponosa“ ima više. Ćelavost mnoge muškarce već u ranim fazama života počne bacati u depresivna stanja, pogotovo jer im se stalno govori da kad jednom krene, za nju nema rješenja. Nos, svojim oblikom, pozicioniranjem i veličinom neupitan je detalj koji određuje i karakter i cjelokupni prvi dojam bilo da se radi o razgovoru za posao ili o prvom „spoju“. Trbuh i grudi unatoč vježbanju i dijeti ponekad ne mijenjaju oblik i to vas izluđuje… Upravo za takve i mnoge druge slučajeve, estetska kirurgija prava je oaza spasa, a ona je danas nikad učinkovitija i nikad dostupnija.

Štoviše, mnogi su hrvatski stručnjaci na polju medicine ne samo vrhunske svjetske klase, nego i inovatori i pioniri u razvoju određenih tehnika i metoda. Danas se to može vidjeti u nizu visoko opremljenih poliklinika i velikom broju vrhunskih liječnika. Međutim, legitimno pitanje svakog tko se odluči na estetski zahvat glasi:  kako i po kojem principu izabrati one najbolje?

Naše višetjedno istraživanje koje je bilo kombinacija preporuka, korisničkog iskustva, tekstualne i vizualne prezentacije na internetu, komentara posjetitelja društvenih mreža, kao i sveopće prisutnosti i rejtinga u javnom prostoru Hrvatske, suzilo je izbor na tek nekoliko poliklinika koje su ispunile sve zahtjevne parametre.

Ako netko želi ići na operativni zahvat povećanja grudi ili smanjenja muških grudi, ako želi liječiti ćelavost, operirati nos, podbradak, ukloniti bore ili estetski dotjerati vjeđe, svakako će više puta dobro provjeriti sve dostupne podatke. Zašto smo, između svih njih, odabrali „Polikliniku Ribnjak“ kao mjesto na kojem ćemo na primjeru vlastitog fotografa demistificirati postupak rinoplastike iliti estetski zahvat nosa kojeg mnogi muškarci, ali i žene, godinama žude napraviti, no teško im je odlučiti se ponajviše iz razloga što se boje moguće boli i cjelokupnog krajnjeg rezultata?

Iako je „Poliklinika Ribnjak“ jedinstvena ustanova na području Republike Hrvatske koja objedinjuje različite medicinske grane kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i ljepota. Zajedno”, kompleksnost i složenost usluga od ortopedije, funkcionalne rehabilitacije, estetske kirurgije i tretmana koje pružaju svakodnevno i iznimno stručno, u skladu s najnovijim profesionalnim standardima bile bi samo PR „slovo na papiru“ da vlasnik poliklinike dr. Milan Milošević, specijalist ortopedije i traumatologije mišićno-koštanog sustava, nije proglašen naj doktorom 2015., 2016., 2017. i 2018. godine po izboru hrvatskih pacijenata, s ocjenom 5.0 na specijaliziranoj stranici najdoktor.com, a ova mu se titula nameće i za 2019. godinu.

„Poliklinika Ribnjak“ osnovana je 2003. godine, četiri godine nakon što je dr. Milan Milošević diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, kao specijalist ortopedije, subspecijalist traumatologije i lokomotornog sustava. Ovlašteni je sudski vještak iz područja ortopedije i nositelj mnogih priznanja. Ako je sam vrh vlasničke strukture poliklinike takoko visokog ranga, nije bilo pretjerano očekivati da se radi o mjestu vrhunskih stručnjaka svojih užih specijalizacija, u čije smo se kvalitete, stručnost i visoke ocjene korisnika također uvjerili.

S obzirom na to da cijeli postupak ginekomastije, rinoplastike, blefaroplastike, lipoplastike itd. u estetskom, ali i zdravstvenom smislu može uvelike utjecati na kvalitetu daljnjeg života, ono što bi svakom potencijalnom pacijentu prvo palo na pamet upitati jest: „Što su to točno rinoplastika, blefaroplastika…, odnosno koliko veliku ulogu ima riječ plastika u cijelom procesu plastične kirurgije? Što su, općenito govoreći, istine, a što mitovi o estetskoj kirurgiji i koliko Hrvatska ide ukorak s najnovijim svjetskim trendovima i standardima?“

– Plastična/estetska kirurgija danas je itekako napredna, zahvaljujući općenito razvoju medicine.Operativni zahvati su doista rutina, a sofisticirani uređaji skraćuju i vrijeme zahvata ali i – vrijeme oporavka. Tkivo se maksimalno pošteđuje kod zahvata. Šavovi koji se koriste uglavnom su resorptivni i organizam ih sam razgrađuje. – pojasnio nam je doktor Milošević osnove estetske kirurgije.

Na većini zahvata rezultati su vidljivi trenutačno, a rehabilitacija je brza i gotovo bezbolna. Već nekoliko dana nakon zahvata pacijenti se vraćaju dnevnim rutinama i poslovima, uz, naravno, smanjene fizičke napore, no nakon dva do tri tjedna svaki trag ikakve intervencije (osim, naravno, željene promjene na bolje), ne mogu se ni primijetiti.

U serijalu naših tekstova posvećenih estetskoj kirurgiji u muškom svijetu, detaljno ćemo pojasniti sve korake i zahvate koje muškarce najviše zanimaju, upravo u cilju razbijanja tabua i demistificiranja operativnih zahvata, što je donedavno bilo nezamislivo. Hrvatska je, kad se govori o estetskoj kirurgiji, sofisticirana i napredna i ne samo da slijedi, nego i stvara trendove. Primjerice, blefaroplastika je najizvođeniji estetski zahvat na svijetu, a vaš novinar je, ležeći na operacijskom stolu, uz lokalnu anesteziju za vrijeme operacije razgovarao sa svojim doktorom o nogometu i o neobično toploj jeseni i gotovo da je zaboravio što mu se oko oka radi, sve dok mu odjednom nije rečeno da se ustane i da je sve gotovo. Nevjerojatno, ali istinito.

Blefaroplastika ili estetska korekcija vjeđa nevjerojatno puno pridonosi zadržavanju mladolikog izgleda i već iste minute nakon zahvata, prilikom pogleda novog odraza u ogledalu, osjećaj osobnog zadovoljstva i samopouzdanje je nemjerljiv. Održavanje svježine tijela i mladolikosti postupno su postali jasno iskazani imperativ u poslovnom, ali i u privatnom smislu te oni zahvati koji su se samo dvadesetak godina ranije krili, danas se s punim zanimanjem prepričavaju na  „kavama“, društvenim mrežama, pa čak i na poslovnim sastancima i večerama. Korekcija brade danas je također jako tražena  od muškaraca, a ono što se „do jučer“ smatralo mitom, danas je postala gotovo pa rutinska stvarnost: ćelavost iliti gubitak kose danas se smatraju pobijeđenim.

Međutim, kako se već desetljećima tvrdilo suprotno, sumnjičavost u nove rezultate usadila se u kolektivnu svijest. Upravo iz tog razloga u suradnji s „Poliklinikom Ribnjak“ predstavit ćemo vam najnovije trendove i izazove u muškoj estetskoj kirurgiji i približiti vam najveća dostignuća u neinvazivnim estetskim zahvatima i tretmanima, donoseći vam osobna iskustva i opažanja prilikom svakog koraka – od odluke za operaciju do potpune rehabilitacije.

Estetske korekcije svuda su oko nas; smiješe nam se s televizije, interneta, jumbo plakata, izloga trgovina, novina i magazina i djeluju toliko prirodno i neupadljivo. Playboy vas je oduvijek uveseljavao bajkovitim djevojkama za koje nikome nije bilo bitno radi li se o „majci prirodi“ (što je sve rjeđi slučaj) ili o savršenim dostignućima estetske kirurgije.

Novim odrazom u ogledalu osjećaj manje vrijednosti u tren se gubi, a zamjenjuje ga spremnost za nove izazove. Nekad bauk, danas je stvar o kojoj se rado govori. Estetska kirurgija u muškom svijetu čarobni je štapić za vraćanje ponosa, samopouzdanja i uspjeha na poslovnom i privatnom planu.

„Poliklinika Ribnjak“ u tome će vam rado pomoći, a za besplatne konzultacije prijavite se putem web stranice www.poliklinikaribnjak.hr ili na broj +385 (1) 5510 832.

Ostavi komentar