Eni Šukunda

 

Rođena Siščanka, zadnjih sedam godina sa zagrebačkom adresom, djetinjstvo je provela u Puli gdje su je odvele šahovske staze njezinih roditelja, vrhunskih šahista koji su strast prema šahu prenijeli i na Eni, još kad su joj bile samo tri godine. Eni je kroz djetinjstvo na natjecanjima pokazivala velik potencijal, međutim kasnije se okušala u drugim sportovima poput stolnog tenisa i plesa, da bi je na fakultetu „zarobio“ fitness. Iako su je često pozivali na raznorazna natjecanja ljepote, Eni donedavno o tome uopće nije razmišljala. Na lipanjski izbor za Miss Supranational Hrvatske, najviše ju je, kaže, između ostalih nagrada te same titule, privukla stipendija Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, budući da je i sama studentica ekonomije. Nastupila je i – pobijedila!

Danas se Eni trudi što bolje pripremiti za Miss Supranational of the World koji će se održati 1. prosinca u Poljskoj. Govori kako joj je cilj ući u TOP 25 što bi bio veliki uspjeh s obzirom na konkurenciju od preko 150 zemalja. Na pitanje što smatra svojim najvećim adutom, Eni ističe svoj karakter. Tvrdi da su pojavnost, snalažljivost i improvizacija, osim vanjštine, presudni u takvim situacijama gdje je tempo poprilično brz i raspored promjenjiv. Mediji su ju već prozvali hrvatskom Wonder Woman, a možemo razumjeti i zašto. Eni doista odudara od tipičnog stereotipa o ljepoticama; uz šah i veliku želju za obrazovanjem, velika je ljubiteljica adrenalinskih sportova. Tako je ove godine oduševila mnoge bungee skokom na Masleničkom mostu; okušala se i u raftingu, a idući joj je izazov, sljedeće godine, skok padobranom.
A dotad, tko zna, možda se iz Poljske vrati i s prestižnom svjetskom titulom!

Fotografije: Tomislav Beroš
Zahvaljujemo: Boutique „Fabijana“ (Avenija Dubrava 36 & Ilica 50, Zagreb), World of beauty by Dijana Tošev (Vlaška 60, Zagreb), Fitness studio Gymnasium (Sajmišna cesta 4, Zagreb), La Coulisse (Medvedgradska 5, Zagreb), Brilliantina beauty salon (Dankovečka 7, Zagreb), Hotel „Sport“ (Ivanić Grad) , Hotel “Pula“ (Pula)

Ostavi komentar