Dvije premijere u „Kerempuhu“

Zagrebačko satirističko kazalište „Kerempuh“ u sezonu je krenulo punom parom: nakon vrlo uspješnih 44. Dana satire održanih u drugoj polovici rujna, kazalište u Ilici tijekom listopada na scenu postavlja dvije nove predstave.

Prva je „Umri ženski“, nastala prema tekstu ugledne i nagrađivane spisateljice Marine Vujčić. U ovoj arhetipskoj priči tri sestre utiru svoj ljubavni put kroz bol, razočaranja i vječnu sjenku svoje majke. U toj paleti zbivanja nailazimo na vezu s mnogo mlađim muškarcem prepunu kompromisa, na onu ljubavničku i tajanstvenu, na vezu s čovjekom kojeg nema, te na odnos u kojem mnogo jača partnerica oprašta sve mane svojem umjetniku u usponu dok u žrtvovanju za njegov uspjeh polako, ali sigurno zauvijek gubi dijelove sebe.

Pod redateljskom palicom Rajka Minkovića, glume Nina Erak Svrtan, Mirela Videk Hranjec, Mia Anočić – Valentić, Ines Bojanić, Nikša Butijer, Damir Poljičak i Luka Petrušić.

Prva izvedba je na rasporedu 9. listopada,  a zatim 10.10., 15.10, 21.10 i 31.10.

Drugu predstavu „Predsjednici&ca“ napisao je dvojac Boris Svrtan – Tarik Filipović (ujedno je i redatelj), a najavljuje se kao iznimno aktualna i britka komedija u kojoj se na večeri nalaze donedavna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ex predsjednici Franjo Tuđman, Stjepan Mesić, Ivo Josipović i – Josip Broz Tito.

Uloge: Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš, Ornela Vištica, Ana Begić Tahiri, Ivan Jončić, Siniša Miletić i Boris Svrtan.

U listopadu „Predsjednici&ca“ igraju 23., 24., 27. i 30.10.

Više na kazalistekerempuh.hr

Ostavi komentar