Deset ekskluzivnih otoka za veličanstveni odmor

Siguran odmor u uvjetima pandemije koja će izgleda još potrajati, podrazumijeva potpunu izolaciju na odabranome mjestu. To konkretno znači da bi idealan odabir bio neka od destinacija s niskom stopom zaraze, i to na privatnome otoku. Najbolja privatna otočna odmarališta, razasuta širom svijeta, uvijek su bila vrhunac luksuznih putovanja. No, s novim normama, poput fizičkog distanciranja i ograničenja kapaciteta, ona su poželjnija i primjerenija nego ikada prije. Na tim ekskluzivnim privatnim otocima – od Sejšela do Florida Keysa – postoje samo beskrajna privatnost i osobni prostor. Preostaje samo još siguran prijevoz do njih, što se lako može riješiti privatnim mlažnjakom i jahtom. Dakle, i najveće nedaće mogu zaobići samo oni platežno sposobni. Evo naših prijedloga…

The Brando (Francuska Polinezija)

Nekadašnje privatno utočište glumca Marlona Branda sada je iznimno luksuzno, ekološki svjesno odredište, kamo gosti dolaze pobjeći od svega. Opustiti se može u jednoj od 35 modernih vila sa slamnatim krovovima, od kojih je svaka sjajna fuzija unutarnjeg i vanjskog prostora, a plaža je udaljena samo nekoliko koraka. Usput se može uživati u sjajnoj hrani i istraživanju ostalih otoka atola Tetiaroa, koji također pripada obitelji Brando.
Cijena: od 3168 dolara po noći.

Fregate Island Private (Sejšeli)

Na ovom otoku usmjerenom na očuvanje, vlada priroda. Radi se o pravom rajskom vrtu u kojem živi više od 3000 kornjača aldabra, više od stotinu vrsta morskih ptica i brojna rijetka i endemska bića. Tu ćete teško susresti ikoga, zahvaljujući ogromnim prostranstvima otoka i mnogim plažama s bijelim pijeskom, koje se često spominju kao najljepše na svijetu. Na otoku od 300 hektara nalazi se samo 17 vila, svaka 400 četvornih metara, izgrađenih od autohtonog drveta mahagonija, s infinity bazenom, jacuzzijem, paviljonom i blagovaonicom na otvorenom s pogledom na Indijski ocean.
Cijena: od 3677 dolara za noć.

Little Palm Island Resort & Spa (Florida Keys)

Otok Little Palm, najslavnije odmaralište na Floridi, sada je otvoreno nakon trogodišnjeg preuređenja i predstavlja bezvremenski tropski šik. Svaki od 30 redizajniranih apartmana sa slamnatim krovom odiše otočkom elegancijom, s krevetima s baldahinom i vanjskim bakrenim kadama. Blagovaonica pruža predivan pogled na more, a spektakularni novi kompleks SpaTerre smješten je u prozračnom dvokatnom atriju. Zabava je u obliku veslanja kajakom kroz labirinte mangrova, odmaranja u visećoj mreži na plaži ili jednostavnog plutanja u prirodnoj smaragdnoj laguni.
Cijena: od 1377 dolara za noć.

COMO Parrot Cay (Turks i Caicos)

Ovaj privatni otok od 400 hektara na otočju Turks & Caicos kombinira blaženstvo na plaži s wellnessom i nevjerojatnom gastronomijom. Na kilometarskoj pješčanoj plaži uživa se na suncu, vježba joga i pilates. Umjesto standardne sobe u glavnom hotelu, preporučuje se smještaj u nekoj od privatnih vila u minimalističkom stilu ili rezidencija koje posjećuje batler.
Cijena: od 845 dolara za noć.

Banana Island Resort Doha by Anantara (Katar)

Dvadeset minuta brodom od grada Dohe, ovo je odmaralište sa sedam tematskih prodajnih mjesta za hranu i piće (uključujući Al Nahham, posvećen meze pladnjevima, i Ted’s, retro američka večera) te morskim sadržajima poput HamacLandsa (plutajuće kabane obložene visećom mrežom). Vile su s pogledom na ocean s tri spavaće sobe i opremljene privatnim bazenima u punoj veličini.
Cijena: od 311 dolara za noć.

Cayo Espanto (Belize)

Ovaj privatni otok sa sedam vila ima neometan pristup kristalnim vodama, živopisnom morskom životu i ribolovu svjetske klase, sve okruženo drugim po veličini koraljnim grebenom na svijetu. Među aktivnostima su ronjenje među jatima morskih pasa (Nacionalni park Hol Chan), izleti kućnom jahtom i lov na jastoge (osoblje ih potom priprema na roštilju na vašoj privatnoj plaži), kao i svakodnevno uživanje u udobnosti vlastite vile, na otvorenom uz obalu, savršenom pogledu na ocean i iznimnoj usluzi batlera.
Cijena: na upit.

andBeyond Mnemba Island (Tanzanija)

Svjetlucavi bijeli pijesak i “nemoguće” tirkizne vode Indijskog oceana obavijaju 10 rustikalnih ali luksuznih vila ovog malog otočnog odmarališta nedaleko sjeverne obale Zanzibara. Zahvaljujući prepoznatljivom dizajnu s „prozorima“ bez stakla, prizori i zvukovi plaže uvijek su prisutni. Može se uživati u obrocima od netom ulovljenih riba i morskih plodova, promatrati zalazak sunca iz udobnosti tradicionalnog čamca dhow i krenuti na jedno (ili sva) od tri dnevna putovanja s ronjenjem na dah, da biste se kupali s divljim dupinima koji nastanjuju ovaj snoviti kraj.
Cijena: od 1270 dolara po noći.

Bawah Reserve (Indonezija)

Ovaj pravi indonežanski raj obuhvaća šest otoka, tri plave lagune i 13 netaknutih bijelih plaža u srcu udaljenog arhipelaga Anambas, do kojeg se dolazi isključivo hidroavionom. Tu se u prirodi uživa iz udobnosti čarobnog apartmana u džungli ili minimalističkog nadvodnog bungalova. Namjernik može očekivati uzvišene zalaske sunca, večere u krošnjama drveća, šetnje kroz indonežansku džunglu i obilazak otoka u prozirnim kajacima.
Cijena: od 1773 dolara za noć.

Petit St. Vincent (Sveti Vincent i Grenadini)

U ovom se manje poznatom utočištu na Karibima malo što promijenilo u gotovo 55 godina, što je dobra stvar. Iako su tijekom godina 22 kućice Petit St. Vincenta doživjele mnoge renovacije, otok je i dalje bez automobila i tehnologije (čitaj: bez televizora i interneta u sobi), koraljni greben ostao je netaknut (može se istražiti zahvaljujući jedinom ronilačkom centru Jean-Michela Cousteaua na Karibima), a resort se i dalje ponosi bezvremenskom, klasičnom estetikom karipskog dizajna.
Cijena: od 1260 dolara za noć.

Anantara Bazaruto Island Resort (Mozambik)

Na dalekim otocima kraj Mozambika, potpuno je moguće odvojiti se od svijeta, posebno u odmaralištu Anantara Bazaruto Island, sjajnom privatnom otočkom raju koji se može pohvaliti obalom oivičenom palmama, kristalno čistim oceanom, visokim pješčanim dinama, netaknutim koraljnim grebenima i podvodnom pustinjom. Tu je lako izgubiti se u kupki prirode i svaki dan završiti zadivljujućim zalascima ljubičaste, ružičaste i crvene boje te svježim morskim plodovima uz plažu.
Cijena: na upit.

Ostavi komentar