DEA MARETIĆ

Na nedavnom prestižnom izboru za hrvatski top model, u mnoštvu natjecateljica istaknula se Zagrepčanka Dea Maretić, djevojka iznimno zanimljivog lica i zavidne linije tijela. “U prvi čas, kad sam čula da su pročitali moje ime, bila sam, naravno, malo je reći iznenađena, bio je to baš potpuno šok. No, vrlo brzo sam se pribrala, pa me preplavio osjećaj silne sreće i ponosa. Makar, tek nakon prvih čestitki i zagrljaja moje obitelji i prijatelja, postala sam do kraja svjesna da sam pobjednica”, opisuje nam Dea kako se osjećala u trenutku kad je proglašena hrvatskom predstavnicom za prestižni natječaj World Top Model .

„Cijeli ću život pamtiti taj trenutak… Međunarodni stručni žiri bio je sastavljen od profesionalaca iz svijeta modelinga i imao je zaista težak zadatak, bilo je jako puno zgodnih i zanimljivih djevojaka, ali zato sam još ponosnija na svoju pobjedu”, kaže 16-godišnja Dea.

Svjetski izbor održat će se u prosincu u talijanskoj metropoli, a Dea nam otkriva da nema nekih posebnih priprema, samo će, kaže, pripaziti na ishranu te će, s vremena na vrijeme otići trčati i malo se istezati. Bitnije joj je posvetiti se svojim srednjoškolskim obavezama koje nikako ne želi zapustiti.  U kontaktu je s pobjednicama izbora iz zemalja bivše nam države koje je upoznala na zagrebačkom izboru u hotelu Sheraton na kojemu su one bile gošće. Iznimno se veseli ponovom susretu s njima u Rimu, te vjeruje da će se sve visoko plasirati. Svakako će, tvrdi, poslušati savjete svoje mentorice Tihane Harapin Zelepugin, inače vlasnice agencije Talia, kao i sugestije Sandre Šerbec, vlasnice linence World Top Model za Hrvatsku i okolne zemlje.

„Njih mi dvije svojim znanjem i iskustvom daju dodatni motiv i još veću želju za dobrim plasmanom u Rimu», govori nam vedra i nasmiješena Dea pred kojom je, kako tvrde modni znalci, blistava budućnost na svjetskim modnim pistama.

Dea je svjesna da je izbor u Rimu nešto totalno drugačije od hrvatskog izbora:

“Bilo je i kod nas toliko lijepih cura, dobrih modela, ali mogu si lako zamisliti situaciju u kojoj će se pojaviti njih četrdesetak, odabranih iz cijelog svijeta. No, idem u Rim sasvim sigurna u to da ću biti dijelom jednog velikog modnog eventa, da ću upoznati mnogo novih ljudi i mjesta, a za nešto više od toga mora se poklopiti više faktora. Vjerujem u sebe i svoju obitelj koja će me pratiti kao i uvijek do sada, pa što bude!”, kaže nam Dea i dodaje da će ponosno predstavljati našu zemlju.

Modelingom se bavi od djetinjstva zajedno sa svojom blizankom Mijom koja je prošlog ljeta osvojila svjetsku titulu The Look of the Year i s kojom, eto, sad skupa korača na modnome putu.

“Zajedno smo jače, jedna drugoj smo najbolja podrška, ali i najveća kritika.”

Dea, kojoj su modni uspjesi očito zapisani u genima, uz školske obaveze, baš i nema previše slobodnog vremena, ali najčešće uživa u pokojoj kavici s prijateljicama, dobroj stranoj, ali i domaćoj glazbi. I iza kraj dodaje: “Volim, kako često kažu, sve što vole mladi…”

Snimio: Igor Dugandžić
Tekst: Nika Ostoić
Odjeća i cipele:  Joymiss (City Centar One East)
Nakit: Roberta Krajnović (For Ladies Handmade)
Make Up: Amadea Krajnović (Fantastic Look)
Frizura: Amela Pejković  (Frizerski Salon Larisa)

 

Ostavi komentar