Avanspettacolo u Veneciji

U karnevalsko vrijeme Venecija živne posebnim žarom i svaki put iznova dokazuje zašto je venecijanski  karneval jedan od najznamenitijih na svijetu, a jednako tako i najposjećenijih. Karneval u Veneciji, naime, posjeti svake godine oko tri milijuna turista.

Kao moderni, za strane turiste otvoreni događaj kakvoga danas znamo, karneval u Veneciji počeo se održavati 1979. godine, no korijeni sežu do 1162. godine kada je Republika Venecija pobijedila u borbi protiv Akvilejškog patrijarha Ulrica di Trevena. U čast pobjede ljudi su spontano počeli plesati po trgu sv. Marka i od tada se karneval u Veneciji počeo razvijati, da bi u doba renesanse postao službeni događaj.

 U 17. stoljeću barokni karneval bio je način da se sačuva prestižni imidž Venecije u svijetu, a tijekom 18. stoljeća venecijanski karneval već je top događaj. No, uslijed pojačanog utjecaja Svete Stolice i kasnije austrijskog cara Franje II., karneval je ugašen  – od 1797. i korištenje maski postalo je striktno zabranjeno.

Osim nekoliko kratkih pokušaja u devetnaestom stoljeću, mahom za privatne zabave, karnevala nije bilo sve do 1979. kada ga je vlast odlučila ponovno pokrenuti i pretvoriti u ovakav kakvog ga znamo danas. Za vrijeme karnevala u Veneciji, u razdoblju od nekoliko tjedana, u luksuznim hotelima i znamenitim povijesnim dvoranama održava se niz balova za koje se prodaju ulaznice vrtoglavih cijena od minimum 200, do prosječnih 500 do 800, pa sve do 1500 eura, što uključuje gala večeru i balove nezamislive raskoši.

Ovaj put predstavljamo vam nešto potpuno drugačije, dvoranu i događaj koji se striktno ne drži tradicije, no koji je upravo radi toga postao jedan od najtraženijih događaja za vrijeme karnevala, jer tijekom jedne godine u čak tri Gala Dinner & Grand Show Magic tijekom veljače rasprodaju se svi  kapaciteti.

Avantspettacolo je posebna event dvorana koja je ujedno i prvi „teatar-restoran“ u Italiji koji nudi takozvani Dinner Show, odnosno specijalnu gala večeru u četiri slijeda u prostoriji koja se u trenutku iz restorana pretvori u čarobni teatar, kabaret, koncertnu ili baletnu pozornicu i večer pretvori u nezaboravan događaj. Tako za vrijeme gala večere posjetitelji mogu vidjeti balerine koje plešu na podiju i pored stolova, pijanista i kabaretske pjevačice, glumce, stand-up komičare, pantomimičare, plesače, akrobate koje izvode akrobacije viseći sa stropa iznad stolova, modele, te mađioničare i ostale performere.

Avanspettacolo ima godišnje karnevalske gala večere tri puta za vrijeme jednog karnevala i sve su redom rasprodane.  No, tijekom cijele godine, u četvrtak, petak i subotu, priređuju i razne tematske večere uz nezaobilazne spomenute performanse, dok su ostali dani rezervirani za korporativne i privatne zabave. Avanspettacolo je posebno poznat po svojim stalnim i ključnim događajima (kao što je ranije spomenuta karnevalska gala večera), a to su spektakularni dočeci Nove Godine, Dana žena, Veneto Cinema Award gala (proslava filmskog festivala u Veneciji)  te posebno – valentinovska gala večera koja je bez sumnje odličan izbor za svakog tko nečim posebnim i specijalnim želi iznenaditi svoju partnericu ili partnera. Valentinovo u Veneciji i još k’ tome na posebnoj gala večeri s probranim delicijama nikako ne može biti promašaj.

Svi oni koji još nisu odlučili gdje bi za Valentinovo, Venecija je jako blizu, a na web stranicama www.avanspettacolovenezia.it ulaznica se može ili rezervirati ili online kupiti. Avanspettacolo se nalazi na adresi Via della Fiscia, kopnenom dijelu Venecije, tek deset minuta udaljen kopnenim prijevozom ili vodenim taksijem. Uz veliki parking, što je netipično za Veneciju, Avanspettacolo svojim gostima osigurava dolazak luksuznim limuzinama, a kraljevski tretman gosta počinje već ulaskom u foaje.

 Za sve ljubitelje kazališta i scenskih performanasa Theatre Hall u Avanspettacolu bit će mjesto na koje će se sigurno vraćati.

Ostavi komentar